Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Rendhagyó anyák napi ötletek

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. április 19.

Lassan itt van az év egyik legszebb ünnepe, melyet minden kisgyermek nagyon vár. Náluk jobban csak az anyukák és nagymamák várják, hiszen ez a nap róluk szól.

A család bevonása nagyon fontos minden óvodában, és az anyák napja kiváló lehetőség arra, hogy bizalmasabb kapcsolatot alakíthassunk ki a gyermek hozzátartozóival. Ezzel a néhány ötlettel segíteni kívánunk: ne csak a hagyományos, fehér blúzos műsorokban gondolkodjunk! Ez az ünnep sokkal több, sokkal szebb és különlegesebb megvalósítást érdemel.

hands-2847512_1920

 

Anyák napi délelőtt/délután

Szervezzünk közös kézműveskedést, süteménysütést az anyukákkal, nagymamákkal. A nap lezárásaként egy nagy körtánc, közös éneklés, kötetlen játék megkoronázza a szép ünnepet.

Ötlet közös játékra (részlet az Óvodai játékkalendárium c. szakkönyvünkből): Milyen tulajdonságok tudnak a gyerekek felsorolni az édesanyjukról? Mindenki mond egy tulajdonságot, jellemzőt (kedves, aranyos, szép stb.). A gyerekeknek úgy kell mondani a választott tulajdonságot, hogy előtte elismétlik az előttük elhangzókat. Pl. első gyermek: szép, második gyermek: szép, kedves, harmadik gyermek: szép, kedves, aranyos. A játék mozdulatokkal is játszható, a szabály ugyan az!

 

Az Óvodai játékkalendárium, 800 ajánlott tevékenységgel és játékkal ITT VÁSÁROLHATÓ MEG.

 

Kirándulás

Májusban már nagyon kellemes az idő, bátran szervezhetünk kirándulást a természetbe. A réten piknikezve, körben játszani is tudunk.

Ötlet játékra: Előző nap írjuk össze a gyerekek válaszait, ki miért szereti az anyukáját. Majd olvassuk fel a szülőknek, és ki-ki ráismerhet a saját gyermekének szavaira.

 

Még több ötlet: Anyák napi tematikus e-book, ITT elérhető.

 park-2967756_1920

 

Digitális meghívó

A mai világban már egyszerűen készíthetünk digitális meghívókat, melyek ugyanolyan szépek, mint a hagyományosak, ám készítésük során nem használunk fel temérdek papírt, festéket, ragasztót. Interaktív tábla rajzolós programjában, de akár számítógépen, laptopon (Paint program) is alkothatnak a gyerekek, a kész művet pedig elküldhetjük e-mailben az anyukáknak.

 

Játékos IKT az óvodában című könyvünk még több digitális ötletet tartalmaz! Részletek ITT.

 

Szervezzük be az apákat, nagypapákat

Az ügyes kezű, kreatív apukák biztosan szívesen segítenek egy délutáni barkácsolás alkalmával virágtartót vagy bármi egyebet készíteni anyának. A közös titok, a megosztott munka összehozza apát és gyermekét. Anya pedig nagyon fog örülni a kedves produktumoknak!

 

Kreatív ötletgyűjteményért KATTINTS!

Karczewicz Ági anyák napi ötleteit ide kattintva lehet letölteni.

 

 

+1 játék: Vajon bekötött szemmel is felismerik a gyerekek az édesanyjukat? Izgalmas és szívmelengető játék, melyet megéri kipróbálni!

 


ikonOlvasószoba

Kezdeményezés, motiváció

A kisgyermekeket általában külső forrásból érkező ingerek motiválják: egy feltűnő, színes kép, izgalmas hang, finom illat, kellemes érintés.

Tovább olvasom »

Az alfa generáció és az óvoda

A XXI. század pedagógusainak mindennapi munkájukhoz elengedhetetlen a különböző generáció-elméletek tanulmányozása, azok beépítése a mindennapi, gyakorlati munkához. Ezért is szükséges beszélünk ar...

Tovább olvasom »

Egészséges életmódra nevelés az óvodában

Tudtad? Az Egyesült Királyságban, már 1996-ban 22% volt az elhízott 6 évesek aránya, a szám pedig azóta is, drasztikusan emelkedik. „Magyarországon a 6-8 éves gyerekek több mint 20% túlsúlyos vagy ...

Tovább olvasom »