Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Egészséges életmódra nevelés az óvodában

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. március 28.

Tudtad? Az Egyesült Királyságban, már 1996-ban 22% volt az elhízott 6 évesek aránya, a szám pedig azóta is, drasztikusan emelkedik. „Magyarországon a 6-8 éves gyerekek több mint 20% túlsúlyos vagy elhízott” – tudjuk meg a MTI az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleményéből.*

Hogyan akadályozható meg ez a tendencia? Mit tehetünk mi a gyermekekért?

Pedagógusként komoly szerepünk van a gyermekek egészséges életmódra nevelésében, mely nemcsak a helyes táplálkozáson múlik! Fontos a gyermekek lelki egészsége, a közösség ereje, s a fizikai jólét alappillére, a mozgás. Jó, ha a szemléletformálást már óvodában elkezdjük, és játékosan építjük be a hétköznapokba a mindennapos mozgást. Ne felejtsük el, hogy munkánkkal nem csak a gyermekek, de családjaik szemléletére is hatást tudunk gyakorolni. Módszertani bázisunkat, ismereteinket továbbképzéseken bővíthetjük és csiszolhatjuk.

 

children-808664_960_720

5+1 indok, ami az Egészséges életmódra nevelés az óvodában mindennapos mozgással című továbbképzésünk elvégzése mellett szól:

  1. Globális méretű problémává nőtte ki magát a mozgáshiány, a kóros elhízás, mely már az óvodás korosztály is fenyegeti, s mely számos betegség kiváltó oka lehet. Az óvodapedagógus felelőssége óriási, ebben a korai életszakaszban a rendszeres mozgás kialakításában nagy szerepe lehet.
  2. A legkisebb korosztályt főként érzelmei motiválják, ezért az óvoda megfelelő hely a mozgás megszerettetéséhez, a változatos mozgásformák biztonságos közegben való megismeréséhez, elsajátításához. Ehhez nyújt segítséget a továbbképzés.
  3. Felfrissítheted módszertani tudásodat az óvodai mozgással kapcsolatban, új ismereteket szerezhetsz az egészséges életmódról, így segítheted a gyermekek fejlődését.
  4. A képzés része egy letölthető játékgyűjtemény, mely több, mint 110 mozgásos játékok tartalmaz!
  5. A hét évente megszerezhető 120 kreditből 30 kreditet megszerezhetsz.

 

+1: Nem kell sehova utaznod, otthon, kényelmesen, a saját időbeosztása szerint tanulhatsz, akkor kezdheted, amikor szeretnéd. Az így megspórolt időt a családoddal, hobbiddal töltheted.

 

További információ és jelentkezés ITT!

 

 

*https://index.hu/tudomany/egeszseg/2017/10/12/minden_otodik_magyar_kisiskolas_meg_mindig_tulsulyos_vagy_elhizott/