Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Ezzel a régi-új módszerrel könnyebb a motiváció!

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. augusztus 02.

Időről időre szükséges az újítás minden szakmában, így van ez a pedagógusok hivatásában is. Ami tíz évvel ez előtt motiváló, érdekes volt a gyerekek számára, az már nem biztos, hogy működik. Ám vannak olyan esetek, amikor egy régi, jól bevált módszert kell leporolni, és újra előszedni.

dalos2Ez az ötlet vezérelt minket, amikor megalkottunk a „Hívogató dalos kártya” csomagot, melyben megtalálhatóak a gyermekek körében leginkább kedvelt témák: állatok, évszakok, sütés, játék, körtánc, hogy csak néhányat említsünk a 24 színes, motiváló képkártya közül. A felhasználás lehetősége végtelen, segítségként számos tevékenységötletet, dalt, mesét, verset összegyűjtöttünk a kártyalapok hátoldalára, hogy azok minél egyszerűbben és gyorsabban bevethetőek legyenek a mindennapokban. A dalokat Forrai Katalin: Ének az óvodában című szakkönyvéből válogattuk, azokat számukkal tüntettük fel, ezzel is megkönnyítve a felkészülést.

Hogyan használd? Egyik legkézenfekvőbb, ha az egyes dalok (mondókák) hívóképeként használjuk őket. A szervezett tevékenység vagy akár a szabad játék során is felvillantható az éppen aktuális projekt, téma köré csoportosított dalok kártyája, ezzel motiválva a gyerekeket az együtt éneklésre, mondókázásra. Továbbá a dallambújtatásra, halk-hangos énekelésre, ritmus, szövegértés, anyanyelvi nevelés, szókincs-fejlesztésben stb. is felhasználható. Az eszköz az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek nevelésében is hasznos lehet, hiszen tudjuk, tapasztaljuk, hogy sokszor egy-egy hívókép megkönnyíti a hétköznapi tevékenységek folyamatát, általuk a gyermek könnyebben vesz részt a csoport életében.

A kártyák színesek, figyelemfelkeltőek és izgalmasak a gyerekek számára. A legjobb pedig az, hogy nem kell megrajzolni újra és újra! Egyszerűen lelamináljuk a lapokat és évekig hű társunk lehet ez a készlet.

 

Ajánljuk bölcsődébe, óvodába, iskolába is!

 

Bővebb információ a termékről ITT TALÁLHATÓ!

 


ikonOlvasószoba

Itt a módosított ONAP!

A Magyar Közlöny 2018. július 25-én megjelent számában informál minket az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának változásairól. Az alábbiakban a változásokat soroljuk fel:

Tovább olvasom »

Kreatív ötletek gyűjteménye – újrahasznosítás

Környezetvédelem és fenntarthatóság a zöld óvoda gyakorlatában- továbbképzés óvodapedagógusok részére című továbbképzésünk egyre névszerűbb a pedagógusok körében.

Tovább olvasom »

Meselevelek alkalmazása az óvodai nevelésben – avagy Hópihe utazása a Föld körül

Egy lelkes óvodapedagógus kolléga, Szakra Bernadett beszámolóját olvashatjuk Hópihe utazásai a Föld körül című kiadványunkról. Reméljük, sok pedagógus követi őt, s egyre többen kezdik alkalmazni a ...

Tovább olvasom »