Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

A tanulási stílusok kérdőív pedagógiája minden gyakorló pedagógusnak

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. szeptember 22.

Hogyan használjuk fel a tanulási stílusok kérdőívet tanóráink hasznossá tételére? Milyen tanulási stílusok léteznek egyáltalán? Valóban segíthet ez nekünk a mindennapokban? Ismeri a legújabb kérdőívet?

A tanulási stílusok ismerete segíthet a tanulás hatékonyságának növelésében, az ismeretek elmélyítésében és a motiváció kiaknázásában egyaránt. Diákjaink esetében, ahogy a tanórán ülnek, más és más a motiváció. Valaki azért tanul biológiát, mert orvos akar lenni, a másik imádja a természetet és minél több dolgot szeretne megtudni a működéséről, a harmadik pedig ott van, mert kötelező. Nyilvánvaló tehát, hogy tanulási céljaink mindig egy-egy élethelyzethez igazodnak.

A tanulás folyamatának kiinduló pontja a már meglévő kompetenciáink összessége, amely a tudás és a képességek, készségek, szociális viselkedés együttese. A tanulási folyamatot ugyanakkor számos tényező befolyásolhatja. Ilyenek a motiváció, a kialakult tudásszerzési stratégia, a közvetlen tanulási körülmények, a szociokulturális környezet, a tudás hasznosíthatósága.

Letölthető anyagunk áttekintést ad a tanulási stílusok különböző szempontból történő csoportosításáról, és rendelkezésére bocsájtja a 2015-ben validált új tanulási stílus kérdőívet és annak kiértékelését, hogy segíthessen Önnek a hatékonyabb tanulásszervezésben és differenciálásban:

 

Váczi Dorka


ikonOlvasószoba

Legyen Ön is 21. századi tanár!

2015-ban az év pedagógiai sikerkönyve volt Prievara Tibor A 21. századi tanár című kötete, melyet most kedvezményesen vásárolhat meg a Neteducatio webshopjából.

Tovább olvasom »

Játékosítson!

Szorítják a keretek, nem áll távol Öntől a játék? Esetleg nem tud mit kezdeni tanulói lustaságával a tanórán? Nagyok a különbségek az osztályteremben?

Tovább olvasom »

Újítsa meg módszertanát velünk!

Itt a tavasz, a megújulás időszaka. Frissítse fel módszertani repertoárját velünk! 

Tovább olvasom »