Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Legyen Ön is 21. századi tanár!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. szeptember 14.

2015-ban az év pedagógiai sikerkönyve volt Prievara Tibor A 21. századi tanár című kötete, melyet most kedvezményesen vásárolhat meg a Neteducatio webshopjából.

A külföldön oly népszerű tanulásszervezési módszer kézikönyve a hazai oktatási rendszerre adaptálva segítséget nyújthat Önnek, hogy kreatív, élvezetes és forradalmi tanórákat tarthasson.

A módszer sikere abban áll, hogy figyelembe veszi az egyéni tanulási útvonalakat és hatékony, produktív és korszerű feladatokkal és tanulásszervezéssel igyekszik motiválni a Z generáció digitalizált gyermekeit. A módszer neve gamification, vagyis „(el)játékosítás”. Nagy előnye, hogy megoldást nyújt mindazokra a nehézségekre, amivel korunk pedagógusai nap mint nap küzdenek: Hogyan lehet az osztály minden egyes tagjára differenciálni? Hogyan lehet felszámolni a motiválatlanságot és a teljesítményszorongást? A nagy tananyagmennyiség mellett hogyan készítse fel az iskola az életre a gyermeket? Ha már ismerem a módszert, hogyan vigyem be a tanóráimra?

A gamification fogalmát sokan félreértik. Ne aggódjon, ennek a módszernek az alkalmazása nem jelenti azt, hogy Önnek számítógépes játékokat kell játszani a tanóráin, sikere játékosságában és a belső motiváció kialakításában rejlik.

Prievara Tibor a budapesti Madách Gimnázium angoltanára, a gamification pedagógiai felhasználásának hazai kidolgozója. Az általa kidolgozott, komoly eredményeket hozó módszer éppen abból az indíttatásból jött létre, hogy szeretett volna választ adni a mindannyiunkat foglalkoztató kérdésére: Hogyan végezzük jól a munkánkat?

A módszer a játék élményszerűségét, természetes motiváló erejét használja fel, ötvözve azt a videojátékok pontokat gyűjtő, szinteket ugró struktúrájával: a diákok magukénak érzik az iskolai előmenetelük irányítását, saját maguknak jelölnek ki célokat, amit a saját maguk által megtervezett úton, módszerekkel érnek el. A büntetés és megbélyegzés helyett lehetőségük van arra, hogy hibázzanak, és a javítás lehetőségét a módszer felépítése eleve tartalmazza.

Kiadványunk gyakorlati ötletekkel, tapasztalatokkal segíti abban, hogyan strukturálja a feladatokat, tananyagot, hogyan ütemezze a haladás tempóját. Megismerkedhet a rendszer buktatóival és ötleteket kap a hibák kiküszöbölésére. Prievara Tibor saját és kollégái tapasztalatait ismerheti meg, mely még hitelesebbé teszi a kiadványt. Mind a pedagógus, mind a gyerek munkáját könnyebbé, élvezetesebbé és eredményesebbé teszi.

Ha kedvet kapott hozzá, az alábbi linken kedvezményesen megvásárolhatja Prievara Tibor: A 21. századi tanár című könyvét! http://neteducatio.hu/uzlet/prievara-tibor-a-21-szazadi-tanar/

Ha szeretne kész sablonokat, feladatbankot, hogy még könnyebb legyen a rendszer bevezetése, ezen a linken megvásárolhatja online gamification képzésünket: http://neteducatio.hu/kepzes/jatekkal-jobb-tanitani-a-gamification-elmelete-es-gyakorlata-kezdoknek-15-ora-15-kredit/ 

Váczi Dorka


ikonOlvasószoba

Játékosítson!

Szorítják a keretek, nem áll távol Öntől a játék? Esetleg nem tud mit kezdeni tanulói lustaságával a tanórán? Nagyok a különbségek az osztályteremben?

Tovább olvasom »

Mi tesz egy pedagógust a diákok kedvencévé?

Mint tudjuk, az oktatás a jó tanárokra épül, így nem mindegy, hogy ki tanítja meg a diákoknak a matematikát, történelmet vagy a biológiát, hisz minden a tanártól függ. Ez azt jelenti, hogy egy ross...

Tovább olvasom »

Hogyan legyen 21. századi magyartanár?

Megjelent a Neteducatio új szakmai kiadványa, amivel ezúttal a magyartanárok munkáját segítjük. Ötletek, játékok és igazi 21. századi módszerek!

Tovább olvasom »