Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Szabadtéri játékok I. rész – Ötletek buborékokkal

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. június 12.

Nyáron a gyerekek az idejük nagy részét a szabadban töltik játékkal, mozgással… és ez így van jól. De néha nekünk, pedagógusoknak (és szülőknek) jól jön egy-két új ötlet, tipp, hogyan dobjuk fel a kánikulában töltött napokat.

A buborékokat mindenki imádja! Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, csak legyen illatos, színes, szálljon magasra és pukkanjon ki minél később. Jöhetnek a buborékos tippek?

 

1.Óriás buborék

Hozzávalók: 2 dl sűrű mosogatószer, 2 l víz, 1 ek sütőpor, 1 ek guárgumi, pamutfonal, olló, szikszalag, csavar alátét

 

 

Ez a recept bármikor felhasználható a többi játéknál is!

 

 

2.Újrahasznosítás jegyében – apró buborékok

Hozzávalók: 1 db tiszta pet palack, szívószálak

Elkészítés: A palackot vágd félbe, az aljára nem lesz szükséged. Az élet peremet érdemes biztonságossá tenni (pl. szikszalaggal körbetekered, vagy megolvasztod). A szívószálakból egyforma darabokat vágj, dugd a palack szájába, ha szükséges, ragasztóval rögzítsd. Mártsd bele a szívószálakat a szappanos keverékbe, fújj bele és indulhat a móka!

3.Újrahasznosítás jegyében – buborék kígyó

Hozzávalók: 1 db tiszta pet palack, gumiszalag, vizes rongy (törlőrongy)

A palackot az alján vágd le, minél lejjebb. Erősítsd rá a gumival a vizes rongyot. Ennyi! Mártsd a rongyot a szappanos keverékbe, és fújj bele a palack szájába! Már jön is a buborék kígyó!

 

4.Újrahasznosítás jegyében – buborék fújó

Hozzávalók: 1 db tiszta pet palack (fél literes, vagy kisebb)

A palack aljára egy lyukat fúrunk, itt fogunk belefújni. Fontos, hogy a palack kívül-belül tiszta legyen! A palack száját a szappanos folyadékba mártjuk, belefújunk a készített lyukba és indulhat a móka!

 

 

5.Kerülj a buborékba

Hozzávalók: 1 db hullahopp karika, 1 db felfújható medence/műanyag medence/lavór (bármi, amibe belefér a karika és a szappanos víz)

Elkészítjük a szappanos vizet, amit a medencébe töltünk. A karikát belehelyezzünk, egy gyermek a közepére áll. Ha jól dolgoztunk, ahogy felemeljük a karikát, buborék falat képezünk a középen álló köré. Vigyázat: ne túl lassan és ne is túl hirtelen rántsuk fel a karikát!

 

 

 


ikonOlvasószoba

Nyári baleset-megelőző tippek II.

A napszúrás a nyári hónapokban a túlzott hőhatás és napsugárzás miatt gyerekeknél könnyen kialakuló betegség.

Tovább olvasom »

Nyári baleset-megelőző tippek I.

Az időjárás nagyon sok sérülés okozója lehet. Nyáron több szempontból is oda kell figyelni, mert az önfeledten játszó gyermek nem veszi észre a veszélyeket.  

Tovább olvasom »

A tanárok napelemesek. Nyáron, napsütésben kell feltöltődniük!

A diákoknál jobban csak a tanárok várják a szünet kezdetét.. …ami az általános tévhittel ellentétben nem három hónap semmittevés. Azonban a jövő tanévre történő készülés és az év elindítása k...

Tovább olvasom »