Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

A tanárok napelemesek. Nyáron, napsütésben kell feltöltődniük!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. július 13.

A diákoknál jobban csak a tanárok várják a szünet kezdetét..

…ami az általános tévhittel ellentétben nem három hónap semmittevés. Azonban a jövő tanévre történő készülés és az év elindítása között nagyon fontos beiktatni a tényleges kikapcsolódást, feltöltődést is. A burnout, vagyis a munkahelyi kiégés egyik előidézője lehet, ha valaki soha nem pihen, minden létező energiáját és idejét a munkába fekteti, folyton teljes gázzal hajt.

Tanmenet…. portfólió…stb.…stb. – Ez mind nagyon fontos, de sokkal kreatívabb és színvonalasabb munkái születnek, ha egy kis időre félreteszi a feladatokat és Önmagára, családjára koncentrál. Határozza el, hogy legalább két hetet pihenéssel, feltöltődéssel tölt. Hogy a semmittevés miatti bűntudatát elhallgattassa, hordjon magánál egy kis jegyzetfüzetet, amibe a hirtelen támadt iskolai ötleteit le tudja jegyezni. De a lejegyzés után szigorúan tegye félre ezeket és a pihenésre szánt idő végéig ne agyaljon a megvalósításukon. Kipihenten, felfrissülve sokkal többre lesz majd képes az új tanévben.

Ha úgy érzi, hogy a teljes kimerültség és a nyárra maradt feladatok terhe megfojtja, és ezzel egyedül már nem tud megküzdeni, segítségére lehet a Neteducatio Kft. Pedagógus Lélekmentőöv, 21 napra szóló lélekfrissítő, önismeretet erősítő és hatékony stresszoldási módszerek kialakítását segítő online anyaga.

Ha sikerült kilépnie a mókuskerékből és aktív családi kikapcsolódásra vágyik akkor érdemes végigböngésznie az ingyenes programkínálatot nyújtó weboldalakat is!