Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Nyári baleset-megelőző tippek I.

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. június 06.

Az időjárás nagyon sok sérülés okozója lehet. Nyáron több szempontból is oda kell figyelni, mert az önfeledten játszó gyermek nem veszi észre a veszélyeket.  

Elsősorban amennyiben a gyermeket napra visszük, minden esetben válasszuk meg annak időpontját, kerüljük a déli órákat, másrészt tartsunk szüneteket hűvös árnyékos helyen. Adjunk rá sapkát a napszúrás elkerülése érdekében, és védjük a bőrét magas faktorú naptejjel, mert a gyermekek bőre érzékeny, igen hamar megégnek. Kerüljük a napolajokat, és amikor bekentük a gyermeket, mindenképp várjunk addig, amíg beszívja a bőre, mert az síkossá válik, így nagyobb az elesés és leesés kockázata, főleg játszótéri játékokról pl.: mászóka. A gyermeket félóránként itassuk meg!

A kiszáradás gyermekeknél gyorsan kialakulhat, és súlyos állapotot eredményezhet, sokszor egy-egy lázas állapot vagy hasmenés után rögtön nem is gondolunk erre. Pedig a gyermek itatására oda kell figyelni minden nap, amennyiben kiszáradásra hajlamosító helyzet áll fenn, ennek forszírozása igen fontos.

Alapvetően ismerni kell a gyermek életkorának és súlyának megfelelő napi folyadékmennyiséget, és törekedni kell rá, hogy a gyermek mindennap ezt megigya.

Folyadéknak adhatunk vizet, gyermekteát cukor nélkül, egészséges gyümölcsleveket vagy szörpöket, tejet, junor italokat (tejalapú tápszerkiegészítők), mindemellett a levesek fogyasztása is javasolt.

 

Nyáron szigorúan figyelni kell a gyermek itatására, főleg ha a napon tartózkodik, és fizikai tevékenységet végez!

 

 

Páll Nikoletta


ikonOlvasószoba

Amiért jó pedagógusnak lenni

A Neteducatio fáradhatatlanul keresi és támogatja azokat az innovatív, módszertani megújulásra képes pedagógusokat, akik a felnövekvő nemzedék neveléséből oroszlánrészt vállalnak.

Tovább olvasom »

A cumi ügy – Egy rendhagyó szülői értekezlet vázlata

Az alábbi rendhagyó szülői értekezlet vázlatát Mészáros Károlyné óvodapedagógus készítette “A szülőkkel való kapcsolattartás, együttnevelés innovatív formái óvodától a középiskoláig” cí...

Tovább olvasom »

6+1 tipp Maria Montessoritól, nem csak pedagógusoknak

„Arra taníts, hogy önálló lehessek, hogy büszke lehessek magamra! Hogy elgondolkozzam rajta, hogy képessé váljak rá, hogy eldönthessem, hogy véghezvigyem. Én magam! Mert ez az út vezet el a gyermek...

Tovább olvasom »