Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Motiváljon okosan!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. szeptember 23.

A Neteducatio csapata két új kreatív ötlettel rukkolt elő, amivel megkönnyíti a pedagógusok munkáját, segít motiválni a gyerekeket és vidám hangulat varázsol a termekbe.

A Napi Mosoly Matricacsomag és a Kreatív Oklevél-csomag minden pedagógus eszközkészletének elengedhetetlen része!

…és hogy miért?

A matricák színes és kreatív képei mosolyt csalnak a gyerekek arcára. Minden matrica valamilyen pozitív megerősítést tartalmaz, hiszen a cél az, hogy a diákok munkáját, erőfeszítéseit meglátva a pedagógus minden értékelés során kiemeljen valamit, ami pozitív az adott tanuló munkájában. Ezáltal fejlődik önbecsülésük, bátrabban mernek majd próbálkozni a következő kihívásnál.

Minden matricán található a kép mellett valamilyen bíztató szöveg, ami értékeli a gyermekek munkáját, erőfeszítéseit. Ez elengedhetetlen része a szakmailag megfelelő értékelésnek, hiszen fontos, hogy a gyermek mindig tudja, miért kap dicséretet, mi az a munkájában, amit ügyesen megoldott. Így az értékelő szövegnek köszönhetően beépíti azokat az elemeket, amiket jól csinált, amire a dicséretet kapta, és a következőkben azokra fog építeni. A motivációnak elengedhetetlen része az, hogy a gyerekek tudják, mi az erősségük, mit erősített meg a munkájukban a pedagógus – ez beépül és belsővé válik majd náluk.

A színes és kreatív képek mosolyt csalnak az arcokra, a szövegek pedig lehetővé teszik a személyre szabott és fejlesztő értékelést.

matricaA matricákat úgy terveztük meg, hogy praktikus legyen a méretük: akár a füzet szélére, a margóra, a munkafüzetbe, vagy a dolgozat végére is felragaszthatók. Kis méretük ellenére mégis jól láthatóak a minták és a feliratok is, hiszen azok fontos részei a szakmailag megfelelő értékelésnek.

A Neteducatio másik motivációt építő újdonsága a Kreatív Oklevél-csomag, aminek segítségével könnyedén és gyorsan tudja dicsérni a gyerekeket, megerősíteni valamilyen pozitív cselekedetüket, ötletüket, tettüket. A színes oklevelek vidám rajzai közül válogatva mindenkinek megtalálja a hozzáillő mintát, és így már nem is kell mást tenni, csak ráírni a nevet, és azt, amiért a gyermek az oklevelet kapja. Jól használható iskolai rendezvényeken, ünnepeken, de akár óra végén vagy a kirándulásokon is.

A pozitív megerősítésnek köszönhetően épül a gyerekek önismerete és önbizalma, ennek köszönhetően pedig erősödik a motivációjuk, hiszen tudják, hogy az ügyességükre, jó teljesítményükre felfigyel a pedagógus, látja és dicséri azt.

Ne feledje, hogy pedagógusként fontos, hogy mindig visszajelezzen a munkafolyamat közben is a diákok munkáiról, értékelje azt. Természetesen ennek sok módja lehet a nonverbális kommunikációtól a dicsérő szavakon át a szöveges értékelésig. A matricák és az oklevelek ehhez adnak egy nagy pluszt: segítséget Önnek, de semmiképpen sem kizárólag ezzel értékelje a gyermekek munkáját!

Értékeljen Ön is a Napi Mosoly Matricákkal és a Kreatív Oklevél-csomaggal– legyen Ön is kreatív, színes és használja a fejlesztő értékelést, hogy mosolyt csaljon az arcokra!

Jó munkát és vidám pillanatokat kívánunk!

Müller Andrea


ikonOlvasószoba

Mozgásfejlesztés az óvodában

Ön is fontosnak tartja a mozgásfejlesztést, azonban gyakran kifogy az ötletekből? Úgy érzi, a hagyományos mozgásos játékok már nem kötik le óvodásai figyelmét? Szívesen kipróbálna új játékokat, gya...

Tovább olvasom »

Óvodából iskolába! – az 5-8 éves kor kihívásai

Mi történik a gyermekekkel, mikor iskolások lesznek? Hogyan vezessük be őket a tanulás világába? Kik segíthetik a gyermeket a változás időszakában? Hogyan előzhetjük meg a tanulási motiváció csökke...

Tovább olvasom »

Egy délután, amikor az óvodapedagógusok együtt teáztak

Az Óvodapedagógusok I. Szakmai Teadélutánja két, a Neteducatio Kft. kiadásában megjelent szakkönyv – Az óvodapedagógusok nagykönyve és Az óvó néni így csinálja – bemutatója köré szerveződött.

Tovább olvasom »