Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Egy délután, amikor az óvodapedagógusok együtt teáztak

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. szeptember 23.

Az Óvodapedagógusok I. Szakmai Teadélutánja két, a Neteducatio Kft. kiadásában megjelent szakkönyv – Az óvodapedagógusok nagykönyve és Az óvó néni így csinálja – bemutatója köré szerveződött.

A délután első felében Bakonyi Anna és Karczewicz Ágnes mutatta be Az óvodapedagógusok nagykönyvét. Bakonyi Anna az óvodapedagógia gyakorlata mögött meghúzódó elméleti összefüggésekről, a pedagógia miértjeiről beszélt, Karczewicz Ágnes pedig a Cinege csoport mindennapjaiba adott betekintést.

 

A szünetben igazán családias hangulat alakult ki. A kávé, tea és a sütemény mellett nem volt nehéz közös témát találni. A szakmai beszélgetések mellett sok régi ismerős talált újra egymásra, egyaránt erősödtek a személyes, és szakmai kapcsolatok.

Lehetőség volt belelapozni a Neteducatio Kft. színes óvodapedagógiai kiadványaiba, könyveinket a helyszínen meg is vásárolhatták.

A délután második felében Nótinné Csikós Marianna Az óvó néni így csinálja könyv szerzője mutatta be játékgyűjteményét. Előadásában a jó óvoda gyakorlati ismérveiről beszélt, illetve a résztvevőkkel közösen kipróbáltak néhány saját készítésű játékot.

Ez után következett a tombola kisorsolása. A négy ajándékcsomag nyerteseinek ezúton is gratulálunk!

Az előadások alatt izgatottan készülődtünk a meglepetésre. A délután során folyamatosan gyűltek a pozitív idézetek, gondolatok, melyeket az óvodapedagógusok egymásnak, és a jövő generációjának szántak. Ezeket az esemény végén szélnek eresztettük. Lufijaink messze repítették az óvodapedagógusok üzeneteit.

 

Reméljük, hogy a rendezvény legalább annyi energiát és inspirációt adott a résztvevő óvodapedagógusoknak, mint nekünk, szervezőknek, hogy munkánkat új lendülettel, és ötletekkel folytassuk!

Bízunk abban, hogy hamarosan ismét együtt teázhatunk! Addig is vigyék magukkal az egyik szélnek eresztett üzenetet:

 

 

Polyecskó Dóra


ikonOlvasószoba

Alkotó Pedagógus: Egy csoport – közös szabályok

Hogyan alkossunk közös szabályokat, amiket az osztály minden tagja elfogad? Hogyan könnyíthetik meg a tanórák menetét ezek a szabályok? Ebben a cikkünkben erre keressük a választ.

Tovább olvasom »

Játékosítson!

Szorítják a keretek, nem áll távol Öntől a játék? Esetleg nem tud mit kezdeni tanulói lustaságával a tanórán? Nagyok a különbségek az osztályteremben?

Tovább olvasom »

Bakonyi Anna és Karczewicz Ágnes: Az óvodapedagógusok NAGYKÖNYVE

Modern Pedagógus sorozatunk legújabb tagja az óvodapedagógia esszenciája. Tartalmazza azokat az elveket és módszereket, melyekre minden pedagógusnak szüksége van ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, siker...

Tovább olvasom »