Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. április 15.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – hangzik a Föld napja jelmondata. Április 22-ére készült ajánlókkal ötleteket adunk arra, hogyan vehetnek részt a legkisebbek is környezetünk megóvásában.

Az osztálytermek kézműves foglalkozásain elővehetjük a már jól bevált papírtányérokat, melyekből vízfestékkel és némi dekorációval varázsolhatunk színpompás kiskertet. A tudatosság jegyében pedig jó ötlet, ha saját dicsőségfalat készítünk, ahol mindenki feltüntetheti milyen feladatokban vett részt a Föld napi játékok, foglalkozások során.

 

A szabadban való foglalkozások ideális programjaként a PET palackok újrahasznosításával könnyen és egyszerűen készíthetünk kreatív locsolót a növényeknek. Egy kis Föld napi felszereléssel bedig játékosan bevezethetjük a gyerekeket az ültetés és kertgondozás alapjaiba.

 

Mekkora a biológiai lábnyomunk? Hogyan történik az újrahasznosítás körforgása? Készítsünk ábrákat, melyekkel a kicsik is könnyedén megismerik mindezt; a különböző üvegcsékben elrejtett anyagok pedig kiváló szemléltető eszközökként és dekorációként is egyaránt megállják helyüket.

 

További inspirációkért tekintse meg Óvodai Zöldségek gyűjteménye című szakkönyvünket, ahol számos ötletet, tevékenységtervezetet találhat az óvodai környezeti nevelés játékos megvalósításához.

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

Kreatív ötlettárunk legújabb részében azoknak a pedagógusoknak próbálunk segíteni, akik a csoportszobák berendezésében is a kreatív megoldások hívei. Képes ajánlókban költséghatékony, de annál látv...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

A tavaszi kreatív ötletekből sosem elég! Ajánlónkban azoknak a pedagógusoknak segítünk, akik szeretnék egy kicsit színesebbé és rendhagyóbbá tenni a csoportfoglalkozásokat. Mint mindig, most is egy...

Tovább olvasom »

Aktuális jogszabályi változások a tanfelügyelet és a minősítés terén

2016. január 1-től apró, de fontos változások léptek hatályba mind a tanfelügyeleti ellenőrzés, mind a minősítési eljárás terén. Ahhoz, hogy napra kész legyen ezekből, tekintse át rövid összefoglal...

Tovább olvasom »