Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. május 10.

A tavaszi kreatív ötletekből sosem elég! Ajánlónkban azoknak a pedagógusoknak segítünk, akik szeretnék egy kicsit színesebbé és rendhagyóbbá tenni a csoportfoglalkozásokat. Mint mindig, most is egyszerűen és könnyedén megvalósítható ötletekkel készültünk!

A növények megismertetését a kicsikkel számos kreatív módon végezhetjük. Ha az idő engedi, szervezzünk egy mini-kirándulást a szabadba, ahol mindenki begyűjtheti a neki legjobban tetsző virágot, melyeknek később megtanulják a nevét, végül pedig le is préselhetik. A csoportszobai „kiskert” kreatív módja, ha a virágok hagymáit átlátszó edénybe tesszük: puha anyaggal kibélelve, majd öntözve őket nyomon követhetjük azok fejlődését.

 

Ha az újrahasznosítás rejtelmeibe szeretnénk bevezetni a gyerekeket, mutassuk meg nekik, hogy a háztartásban található eszközök mennyi mindenre felhasználhatóak! A tojástartókból készült ajtódísz vagy a tejes dobozokból összeállított madáretető elkészítése akár egy külön kis öko-projekt is lehet a gyerekek számára.

 

Elsőre talán nem is gondolnánk, de ételfestékek segítségével rengeteg látványos dolgot alkothatunk. Buburékfújóként mindenki megalkothatja a saját absztrakt festményét, vízzel összekeverve, majd borotvahab tetejére csepegtetve pedig máris egyszerűen szemléltethetjük a csapadékképződést a kicsiknek.

 

Izgalmas fejlesztő játékokért tekintse meg legújabb, kifejezetten óvodapedagógusoknak készült kiadványunkat itt: AZ ÓVÓ NÉNI ÍGY CSINÁLJA!

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

Kreatív ötlettárunk legújabb részében azoknak a pedagógusoknak próbálunk segíteni, akik a csoportszobák berendezésében is a kreatív megoldások hívei. Képes ajánlókban költséghatékony, de annál látv...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

Minden iskola és óvoda legkedvesebb ünnepe, az anyák napja hamarosan újra elérkezik. Ennek alkalmából kicsik és nagyok által is megvalósítható, rendhagyó ötletgyűjteménnyel kedveskedünk, hogy a kre...

Tovább olvasom »

Interjú – Legjobb tanulóink véleménye

Rendhagyó interjúsorozatunkban ezúttal legjobb tanulóinkat kérdeztük e-learning képzéseinkről, otthon tanulásról, személyes tapasztalataikról. Íme, hogyan vágtak neki és milyen élményekkel gazdagod...

Tovább olvasom »