Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Aktuális jogszabályi változások a tanfelügyelet és a minősítés terén

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. február 02.

2016. január 1-től apró, de fontos változások léptek hatályba mind a tanfelügyeleti ellenőrzés, mind a minősítési eljárás terén. Ahhoz, hogy napra kész legyen ezekből, tekintse át rövid összefoglalónkat!

 

Aktuális jogszabályi változások a tanfelügyelet és a minősítés terén

A minősítési eljárást érintő változás:

– A portfólió feltöltése után a bizottság kérdéseket fogalmaz meg a feltöltött anyag alapján, miket eljuttatnak a pedagógusnak, hogy a védés előtt fel tudjon ezekre készülni. A változás az, hogy eddig legalább 7 nappal a védés előtt kellett a bizottságnak elküldenie ezeket a kérdéseket, 2016. január 1-től azonban legalább 5!!! nappal a védést megelőzően kell ezt elküldeni. (326/2013 VIII.30. Korm. rendelet 8§ d,). Ezekre a kérdésekre a pedagógusnak a védés során kell válaszolnia. Célja, hogy pontosítsa az e-portfólióban olvasottakat, kiegészítse egyéb fontos információkkal, a pedagógus érvelhet döntései, elképzelése mellett és bemutathatja szakmai elképzeléseit általuk.

A tanfelügyeleti ellenőrzést érintő változás:
– A tanfelügyeleti ellenőrzés előtt a pedagógusnak fel kell töltenie az OH által működtetett informatikai rendszerbe a minősítésre készített portfóliója NÉHÁNY elemét. Ezek a következők:
o szakmai önéletrajz
o pedagógust foglalkoztató intézmény intézményi környezetének rövid bemutatása
o szakmai életút értékelése

Mindezt az ellenőrzött pedagógusnak az ellenőrzési tervének elkészítése évében (vagyis az ellenőrzést megelőző évben) november 30-ig kell feltöltenie. A korábbiakhoz képest tehát könnyítés az, hogy a tanfelügyeleti ellenőrzéshez nincs szükség a teljes e-portfólióra, csupán annak fentebb megnevezett 3 elemére. (20/2012 VIII.31 EMMI rendelet 148. §).

A Neteducatio csapata megkönnyíti a munkáját azzal, hogy nem kell folyamatosan a jogszabályi változásokat böngésznie – ehelyett kész tervekkel, sablonokkal, útmutatókkal segítjük munkáját, hogy eredményesen szerepeljen mind a tanfelügyeleti ellenőrzésen, mind a pedagógus minősítésen.

Felkészítő a tanfelügyeleti ellenőrzésre >> Kattintson a részletekért!


ikonOlvasószoba

Hogyan jelentkezzen a minősítési eljárásra?

Mostanában biztosan az Ön intézménye is a minősítésre jelentkezéstől hangos. Kinek, mikor, milyen feltételekkel kell jelentkeznie, mik a fontos dátumok… De azt vajon tudja, hogy mi a módja a jelent...

Tovább olvasom »

Kötelező pedagógus minősítés

Pedagógusként sokszor és sokat hallhattunk már a minősítésről, annak menetéről, elemeiről és a résztvevőkről. De mit jelent az, hogy kötelező és kinek az? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kap választ...

Tovább olvasom »