Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. június 14.

A legújabb Kreatív Sarokban egy csokorba gyűjtöttük aktuális kedvenceinket a fejlesztőjátékok tárházából. Ajánljuk minden 21. századi pedagógusnak, a kreatív foglalkozások színesítéséhez!

Nincs is hatékonyabb módszer a színek és formák megtanításához, mint ha a gyerekek saját maguk jönnek rá a helyes megoldásra. Ehhez kitűnő kiindulási pont, ha kedvenc játékaikkal motiváljuk őket a feladatra.

 

A számok tanulásához is segítségül hívhatunk hétköznapi tárgyakat, eszközöket. A lényeg, hogy minél játékosabban mutassuk be a kicsiknek; használjunk érdekes anyagokat, élénk színeket, melyekkel a figyelem garantáltan fenntartható.                

 

Ha a gyerekek hadilábon állnak a betűkkel, szemléltessük őket minél kreatívabban! A színek itt is segítségünkre lehetnek, de akár egy játékos történetbe is foglalhatjuk az ABC szereplőit, sőt játékként rendezhetünk betűvadászatot is.

 

A finommotorikus mozdulatok minden ember hétköznapjának szerves részei, így rendkívül fontos, hogy ezeket az apró, részletes mozzanatokat már egész kicsi koruktól kezdve elsajátítsák a gyerekek. Ehhez pedig minden olyan feladat, ami a kézügyességet hívja segítségül, megfelelő lehet.

 

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

Kreatív ötlettárunk legújabb részében azoknak a pedagógusoknak próbálunk segíteni, akik a csoportszobák berendezésében is a kreatív megoldások hívei. Képes ajánlókban költséghatékony, de annál látv...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

A tavaszi kreatív ötletekből sosem elég! Ajánlónkban azoknak a pedagógusoknak segítünk, akik szeretnék egy kicsit színesebbé és rendhagyóbbá tenni a csoportfoglalkozásokat. Mint mindig, most is egy...

Tovább olvasom »