Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Környezetvédelem, fenntarthatóság az óvodában

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. április 03.

Tudtad? 2012-ben több mint 18 millió tonna hulladék jutott egy főre hazánkban.* Bár a tendencia évről évre javulást mutat, nem szabad hátradőlnünk!

A gyárak, üzemek által termelt veszélyes és nagymennyiségű hulladék mellett számottevő a háztartások által termelt szemét is. De mint tudjuk, nem minden szemét hulladék. Ez utóbbi ugyanis újra feldolgozható, újrahasználható, ez által csökkenthetjük a Föld szennyezettségének mértékét, kevesebb szennyező anyag jut a levegőbe, a talajba, a vizekbe. Sok mindent tehetünk környezetünk megóvása érdekében, nemcsak otthon, hanem az óvoda falain (kapuin) belül is. A gyermekek fenntarthatóságra nevelése és a jó példa (a környezetvédő magatartás) nagyon fontos.

 earth-158806_640

5+1 indok, ami a Környezetvédelem és fenntarthatóság a zöld óvoda gyakorlatában című továbbképzésünk elvégzése mellett szól:

  • Megismerkedhetsz az erőbarát óvoda, a madárbarát óvoda működésével, illetve a Zöld Óvoda kritériumrendszerével.
  • Felfrissítheted módszertani tudásodat a környezeti neveléssel kapcsolatban, új ismereteket szerezhetsz a fenntarthatóságról, a környezetvédelemről, így segítheted a gyermekek fejlődését.
  • Számon tarthatod az összes zöld jeles napot, melyet érdemes megtartani az óvodában.
  • A képzés része egy letölthető gyűjtemény, mely sok-sok ötlettel segíti a munkád!
  • A hét évente megszerezhető 120 kreditből 30 kreditet megszerezhetsz.

+1: Nem kell sehova utaznod, otthon, kényelmesen, a saját időbeosztása szerint tanulhatsz, akkor kezdheted, amikor szeretnéd. Az így megspórolt időt a családoddal, hobbiddal töltheted.

 

 

További információ és jelentkezés ITT!

 

 

*Felhasznált irodalom: http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/szakdolg/2014-bsc/grecmajer_akos.pdf


ikonOlvasószoba

Egészséges életmódra nevelés az óvodában

Tudtad? Az Egyesült Királyságban, már 1996-ban 22% volt az elhízott 6 évesek aránya, a szám pedig azóta is, drasztikusan emelkedik. „Magyarországon a 6-8 éves gyerekek több mint 20% túlsúlyos vagy ...

Tovább olvasom »

Mókás kísérletek gyerekekkel

Összeállításunkban bemutatunk néhány olyan kísérletet, melyek akár a gyerekekkel közösen is elvégezhetők, s változatos környezeti, matematikai tapasztalatokat nyújtanak.

Tovább olvasom »

6+1 tipp Maria Montessoritól, nem csak pedagógusoknak

„Arra taníts, hogy önálló lehessek, hogy büszke lehessek magamra! Hogy elgondolkozzam rajta, hogy képessé váljak rá, hogy eldönthessem, hogy véghezvigyem. Én magam! Mert ez az út vezet el a gyermek...

Tovább olvasom »