Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Akik velünk hajóztak… – Beszámoló a II. Modern Pedagógus Konferenciáról

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. április 20.

2018. április 18-án, az Európa Hajón került megrendezésre a Neteducatio második konferenciája Modern Pedagógus címmel. A megnyitón elhangzott, hogy a szervezők igyekeztek sokszínű programokkal a jelentkezők kedvébe járni. Az exkluzív helyszín és a meghívott előadóknak már a neve is elegendő volt, hogy az első sikeres konferencia után idén százzal többen regisztráltak a rendezvényre. Kifejezett céljuk a beharangozó szerint „innovatív eszközöket és ötleteket adni a 21. század újfajta igényeire nyitó pedagógusok kezébe.”

A nap végére remélem mindenki úgy érezte, nem üres kézzel távozott. Gondolom velem együtt mások is kíváncsiak voltak mindenki ”Jocó bácsijára”, hiszen egészen más valakinek az írásait ismerni, vagy hagyni, hogy a lelkesedése ránk ragadjon.

modernpedagógus-08523Személy szerint számomra Dr.  Gyarmathy Éva igazi mágnes. Idén már több konferencián volt módom meghallgatni őt, de minden előadása más, a közös nevező az, hogy komoly dolgokról úgy tud közérthetően beszélni, hogy egy pillanatra sem lankad a hallgatóság figyelme. Megtudhattuk, hogy a pedagógus élete ezentúl sem lesz könnyebb, a minket körülvevő változások a különbségeket még inkább felerősítik. A feladatunk, hogy megfelelő irányú, nagyságú örömforrást tudjunk az iskolában is kínálni a gyerekeknek.

A másik, általam várt előadó Dr. Mérő László volt, aki bár hangsúlyozta, hogy az „anyanyelve” a matematika, mégis szerethetően, szórakoztatóan beszélt a „Korszerű tudás természetéről”, sőt azt is megtudtam mi a közös Casanovában és Bill Gatesben.

modernpedagógus-08660

A délutáni program két szekcióban folytatódott. Az óvodai és iskolai szekció közül lehetett választani. Az iskolai szekció előadói közül két embert említenék meg…nem könnyű a választás, hiszen mindenki egy-egy általa jól ismert területet, módszert ismertetett a hallgatósággal, inspiráló ötleteket adva a további munkához.

 

 

 

Koren Balázs például ma népszerű, digitális eszközeinkkel az oktatáshoz kapcsolható programokra, eszközökre hívta fel a figyelmünket. Bár vele már dolgoztunk együtt a Hipersuli programban, mindig csodálom az energiáját, naprakészségét.

A végére hagytamodernpedagógus-08998m az egyik kedves kollégámat, Kalózné Gerendai Mártát, aki egy egész más közegben, a cigány származású gyerekek körében bizonyítja nap mint nap, mit jelent ott modern pedagógusnak lenni.

 

A nap fénypontja az ünnepélyes Oscar-díj átadó volt, ahol megismerhettünk olyan eredményes kollégákat, akik a környezetük nevezése nyomán jogosulttá váltak a kitüntetésre.  A díjat Sebestyén Balázs adta át. A https://neteducatio.hu/ oldalán a többi jelölttel is megismerkedhetünk.

modernpedagógus-09257

 

 

Cserlakiné Hagymássy Krisztina


ikonOlvasószoba

Az alfa generáció és az óvoda

A XXI. század pedagógusainak mindennapi munkájukhoz elengedhetetlen a különböző generáció-elméletek tanulmányozása, azok beépítése a mindennapi, gyakorlati munkához. Ezért is szükséges beszélünk ar...

Tovább olvasom »

Csinálj velünk pedagógiai forradalmat!

  A 21. század más jellegű kompetenciák fejlesztését igényli, mint amit az iskolákban megismerhettünk, megszoktunk. Ez egy olyan felütés, mellyel ma már kevesen vitatkoznak. Oktatási rendszerü...

Tovább olvasom »

Modern Pedagógus Konferencia az Európa Hajón

2018. április 18-án, szerdán, exkluzív helyszínen, az Európa Hajón tartja második konferenciáját a Neteducatio Modern Pedagógus címmel. A konferenciára várnak bármely korosztállyal foglalkozó pedag...

Tovább olvasom »