Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Csinálj velünk pedagógiai forradalmat!

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. április 11.

 

A 21. század más jellegű kompetenciák fejlesztését igényli, mint amit az iskolákban megismerhettünk, megszoktunk. Ez egy olyan felütés, mellyel ma már kevesen vitatkoznak. Oktatási rendszerünk, eszközellátottságunk és a pedagógustársadalom szakmai felkészültsége hatalmas kihívások előtt áll, ha fel akarja készíteni a ma gyermekeit arra, hogyan legyenek a holnap munkavállalói.

Olyan kompetenciák mint a tudásépítés, az együttműködés, a valós problémák megoldása és az innováció, illetve az önszabályozás, lehetőség szerint a digitális intelligencia fejlesztésével karöltve mind-mind fontos ahhoz, hogy jól adaptálódó, sikeres 21. századi felnőtteket neveljünk jelenlegi és jövőbeni tanítványainkból. Az analitikus gondolkodás és a kritikai gondolkodás fejlesztése is elengedhetetlen, de célként felmerülhet még az élethosszig tartó tanulásra való igény kialakítása is.

Pedagógusként tudjuk, hogy a kompetenciafejlesztés sosem úgy működik, hogy kinyitjuk az egyik fiókot és a benne rejlő feladattal fejlesztünk, aztán becsukjuk és kinyitunk egy másikat. Ahogy a tanulás folyamata is szerves, a didaktikai kategóriák nem leválaszthatóak egymásról a gyakorlatban, úgy bármely tevékenységgel, mellyel tanulhatunk, számos különböző kompetenciánk fejlődik/fejleszthető.

A modern pedagógus nagykönyvével arra törekszünk, hogy a 21. századi kompetenciaterületek mindegyikének fejlesztéséhez támpontot adjunk. Legújabb kiadványunk az elmélettől a megvalósítható módszertanokig egy új szemléletű pedagógiai célrendszer mentén változatos ötletekkel, javaslatokkal mutatnak utat az újfajta kompetenciafejlesztés területén, hogy a 21. századi iskola valóban a JÖVŐ iskolája lehessen a MA pedagógusai segítségével.

Carl Rogers szavaival élve „Amikor egy facilitátor olyan légkört teremt, amelyben a tőle telhető mértékben valódi, elfogadó és empatikus, amikor bízik az egyén és a csoport konstruktív tendenciáiban, akkor “pedagógiai forradalmat” visz végbe.” 

Hadd segítsünk forradalmat csinálni a tantermekben!

Vedd meg most: https://neteducatio.hu/uzlet/modern-pedagogus-nagykonyve-szemlelettol-megvalositasig/ 


ikonOlvasószoba

Modern Pedagógus Konferencia az Európa Hajón

2018. április 18-án, szerdán, exkluzív helyszínen, az Európa Hajón tartja második konferenciáját a Neteducatio Modern Pedagógus címmel. A konferenciára várnak bármely korosztállyal foglalkozó pedag...

Tovább olvasom »

Nyomd le a Snapchat-et! Mobilozz órán Te is!

A hétvégén nagytakarítás közben előkerült egy cipős dobozom, melyben a gimi alatt gyűjtött levelezésemet tároltam. Levelezés, értsd füzetből kitépett lapok, vagy inkább lap sarkai, rajta az add tov...

Tovább olvasom »

Forgassuk fel fenekestől az osztálytermet!

Szerintem egy dologban biztosan egyet érthetünk: Játszani jó! Nem lehetünk elég idősek, tapasztaltak – talán csak fásultak – egy jó játékhoz akár minden nap. De vajon megoldható ez a magas osztályl...

Tovább olvasom »