Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Modern Pedagógus Konferencia az Európa Hajón

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. április 04.

2018. április 18-án, szerdán, exkluzív helyszínen, az Európa Hajón tartja második konferenciáját a Neteducatio Modern Pedagógus címmel. A konferenciára várnak bármely korosztállyal foglalkozó pedagógust, egyetemi hallgatókat. A konferencia célja innovatív eszközöket és ötleteket adni a 21. század újfajta igényeire nyitó pedagógusok kezébe.

A konferencia előadói hasznos ötletekkel, módszertanokkal kívánnak segíteni azoknak a vállalkozó szellemű pedagógusoknak, akik a korszerű IKT-eszközök megjelenésével, a Z és alfa generáció változó érdeklődésével és az új munkaerő-piaci kihívásokkal is szeretnének lépést tartani.

Hogy miért érdemes ott lenni?

A 21. századi pedagógus fejében számtalan kérdés kavaroghat. Érzem, hogy a mai gyerekek mások, ezért nekem is máshogy kell csinálnom, de hogyan? Hogyan tudom felkelteni a figyelmüket és hogyan tarthatom fenn motivációjukat? Mennyire szervezhetem demokratikusan csoportjaimat? Egy tanulási folyamat megszervezése állandó változtatást, finomhangolást igényel, melynek során figyelembe kell venni a résztvevők igényeit, érdeklődését, képességeit. Az információkhoz való hozzáférés napjainkban nagyon gyors és olcsó. Ezek mentén az állítások mentén megváltozik-e a viszonyunk a tanulókhoz, illetve megkérdőjelezhető-e a hagyományos tanárszerep? Miben járulhat hozzá egy szülő a gyermeke fejlesztéséhez? Elképzelhető-e az oktatás csak kérdések feltevése mentén? Ki tudja-e választani a diák, hogy mit szeretne tanulni? Hagyhatjuk-e ezt neki? Fel lehet-e készülni 3-4 különböző feladattípussal egy-egy foglalkozásra? Miért költenek a munkaadók rengeteg pénzt a munkavállalók edukálásra, miután azok hosszú éveket töltöttek el a közoktatásban? Miért reagál nagyon lassan a pedagógia a társadalmi változásokra?

A Neteducatio Modern Pedagógus Konferenciája ezekre a kérdésekre (is) keresi a választ. A témában hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek tartanak előadásokat, melyek igyekeznek a legkisebbek IKT-nevelésétől a legnagyobbak motiválásáig válaszolni a feltett kérdésekre. A plenáris előadások sorát Gyarmathy Éva nyitja meg, ‘A tanulásszervezőké a jövő – a szürke eminenciás akcióban’ című előadásával, őt pedig Mérő László követi a korszerű tudás természetéről, de a szekciókban találkozhatnak még Pálfi Sándorral, Kerekes Valériával, Fóti Péterrel, Koren Balázzsal  és sok mindenki mással is.  

A plenáris előadások mellett 12 szekcióelőadás, a szünetekben interaktív kézműves workshop Karczewicz Ágival, több szakmai kiállító és a Neteducatio régi és legújabb szakmai kiadványai színesítik a konferencia programját. A résztvevők találkozhatnak a Neteducatio legnépszerűbb íróival is, akik szünetekben szívesen dedikálják a helyszínen megvásárolható kiadványaikat.  Két vadonatúj kiadvány pedig a konferencián vásárolható meg először.

A szervezők bíznak abban, hogy az előadások széles kínálata minden érdeklődő számára hordoz majd hasznos információkat, újszerű ismereteket, melyek hozzájárulhatnak a modern pedagógussá váláshoz, mely napjainkban a sikeres tanári munkához elengedhetetlen.

A Neteducatio missziójának tekinti, hogy minél több pedagógusnak segíthessen akár család és munka mellett is lépést tartani a 21. század megváltozott igényeivel. Könnyen, gyorsan elvégezhető távoktatásos képzései, nélkülözhetetlen szakmai kiadványai mellett ezzel a konferenciával is szeretne egyfajta szemléletformáló szerepet vállalni a pedagógus-társadalomban.

 

Részletek itt!

 


ikonOlvasószoba

B+ – Pozitív hullámok a tanteremben

Te foglalkozol komplex személyiségfejlesztéssel az iskolában? Tudtad, hogy a pszichológiának létezik már olyan ága, mely nem betegségfókuszú, hanem a szellemi egészség ápolását tekinti központ fela...

Tovább olvasom »

Karczewicz Ágnes a kiégésről

Karczewicz Ági 4 évtizede van a pályán és mindig akad egy-két jó ötlete, tanácsa a kollégáknak. Ezúttal egy korábbi írását adjuk közre, melyben a kiégés témájáról osztja meg velünk gondolatait. Rem...

Tovább olvasom »

Kezdd az évet digitális forradalommal! – Itt a PLAN-T

Végre elérhető az intelligens tanári asszisztens, a PLAN-T.

Tovább olvasom »