Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Az Éves NAP-TÁROGATÓ szakkönyvünkkel könnyű a felkészülés!

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. november 22.

 

 ÚJ! Segítség a tervezéshez, a mindennapokhoz!

Mit szólna hozzá, ha rendelkezésére állna egy kiadvány, mely tartalmaz sok-sok érdekes és izgalmas jeles napot, világnapot, mellékelve hozzájuk a legizgalmasabb játék és tevékenységötleteket 8 különböző témában? Ebben a kiadványban most megtalálhatja ezt, megjelent az Éves NAP-TÁROGATÓ, az óvodapedagógusok új barátja! Segítségével nem csak gyorsabb, hatékonyabb a felkészülés, de számtalan projektötlet is helyet kapott benne.

“Az óvoda mindennapjai, csakúgy, mint  a hétköznapok szédítő sebességgel rohannak. Egyik nap jön a másik után, projektek, ünnepek, jeles napok. Ez utóbbinál meg kell, hogy álljunk. Annyi, de annyi jeles nap, világnap van már, amit ünnepelhetünk, hogy lehetetlen mindet fejben tartani, pláne készülni is rá. (…) Az ötleteket úgy válogattam össze, hogy akár frontálisan, de főképpen párhuzamosan végezhetőek legyenek, amelyeket a kollégák továbbgondolhatnak, saját szájízükre formálhatnak, beilleszthetnek az aktuális projektbe a csoport/gyerekek egyéni sajátosságait figyelembe véve.” (részletek a szerző előszavából)

 

Az Éves NAP-TÁROGATÓ több mint a piacon fellelhető hasonló gyűjtemények! Kidolgozott, akár azonnal a napi tevékenységbe ágyazható ötleteket is tartalmaz!

 

A kiadvány több, mint 400 ötletet tartalmaz, mely felhasználható az összegyűjtött 64 jeles napon, de akár azoktól függetlenül is. Így érdemes minden nap fellapozni, rengeteg izgalmas, érdekes ötletet találhatunk benne az alábbi tevékenységek köré csoportosítva:

 

  • Rajzolás, festés, mintázás, kézimunkacalendar-2764200_1920
  • Mozgásos tevékenység
  • Játék, tevékenység 3-nál több fővel
  • Játék, tevékenység 1-2 főnek
  • IKT (Információs és kommunikációs technológiák)
  • Verselés, mesélés
  • Ének, zene, énekes játék, gyermektánc
  • A külső világ tevékenység megismerése

 

 

A dalokat számukkal (Forrai Katalin: ÉZÓ), elérhetőségükkel adjuk közre, minden jeles naphoz tartozik gyűjtés mesékből, versekből is. Sőt, szakemberek által ajánlott weboldalak, IKT segédeszközök is helyet kapnak a könyvben, csakúgy, mint a kreatív mozgástevékenységek, játékok.

 

Külön felhívjuk a figyelmet a zöld jeles napokra, melyek közül számos bekerült a könyvbe (pl. A vizes élőhelyek napja, Az újrapapír napja, Meteorológiai világnap, Madarak-fák napja, A víz világnapja, A Föld napja, A biológiai sokféleség napja stb.).

 

 

Az Éves NAP-TÁROGATÓ szakkönyv megrendelhető innen!

 


ikonOlvasószoba

Az origami világnapja – október 24.

A japán hajtogatási technika több száz éve indult világkörüli útjára. Egyes feljegyzések szerint már az időszámításunk szerinti első évezred elején is origamiztak, ám abban biztosak vagyunk, hogy 1...

Tovább olvasom »

A dadogás elfogadásának nemzetközi világnapja – Október 22.

A dadogás gyakori „vendég” az óvodákban, iskolákban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pedagógusok többsége érdeklődik a téma iránt, foglalkoztatja, hogyan tud segíteni a beszédében akadályozott...

Tovább olvasom »

Október 15. A kézmosás világnapja

Az óvodában és a kisiskolában is nagyon fontos az egészséges életmódra nevelés, ennek részeként a helyes higiénés szokások kialakítása. Ezért október 15-én felhívjuk a figyelmet a kézmosás fontossá...

Tovább olvasom »