Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Farsangi ötletek

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. február 03.

Farsangi készülődés könnyedén és egyszerűen. Ünnepi ajánlónkban most olyan játékokat és ötleteket olvashat, melyek nemcsak szórakoztatóak, de garantáltan elnyerik majd a gyerekek tetszését. Hangolódjon velünk és kreatív összefoglalónkkal a farsangi időszakra!

Ki vagy te?

Ehhez a játékhoz nincs szükség másra, csak egy csipetnyi fantáziára és képzelőerőre. A gyerekek körbe állnak és elképzelik társaikat farsangi jelmezben – bárki bármi lehet a képzeletükben, csak egy szabály van: nem szabad sértő vagy bántó szerepet kitalálni a másiknak. Ezután kezdődik a játék: az első gyerek megszólal, és a társát nem megnevezve elmondja, hogy milyen lénynek/mesefigurának képzelte el és miért, milyen tulajdonságai alapján. Ebből a többiek feladata, hogy kitalálják, hogy kire is gondolt az illető. A játék így folytatódik addig, míg vannak új ötletek.

S hogy miért is hasznos ez az egyszerű, interaktív, eszközöket nem igénylő kérdezz-felelek? Segítségével a gyerekek elengedhetik fantáziájukat, és a képzeletbeli jelmezeket felhasználva fejezhetik ki gondolataikat, benyomásaikat a társaikról. Ennek hatására nem csak ők ismerhetik meg jobban egymást, de a pedagógus számára is sokat elárulhat a végeredmény. A képzeletbeli jelmezeket később a gyerekek meg is valósíthatják, így akár együtt is dolgozhatnak a farsangi öltözeteken.

 

Farsangi meglepetések

Óvodai csoportokban remek kézműves foglalkozás lehet, ha a várva várt ünnepet megelőzi a közös készülődés. Az anyagokhoz nincs szükség másra, mint egyszerű papírzacskókra, ollóra, festékre és ragasztóra, melyből segítséggel a kicsik kialakíthatják kedvenc farsangi kabala állatukat. Ha készen vannak a figurák, akasszuk fel őket, vagy tegyük a faliújságra, így teremdíszként is tökéletes szerepet töltenek be. Még izgalmasabbá tehetjük a készülődést, ha úgy alakítjuk a tasakokat, hogy később azokba kis meglepetéseket tudjuk csempészni, így a gyerekek még izgatottabban várják majd a farsangot.

 

farsang

 

Még több ötlet: Színes ötletek farsangra

Képek forrása: Google, Pinterest


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

A húsvét közeledtével számtalan lehetőség nyílik, hogy szabadjára engedjük fantáziánkat és a legkreatívabb kézműves ötletekkel köszöntsük a tavaszt. Ajánlónkban most is pár lépésből megvalósítható,...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

A közelgő március 15-ei ünnep alkalmából évről évre megannyi kreatív osztályterem és csoportszoba dekoráció születik. Most kiválogattuk a legötletesebb tippeket kokárdák készítéséhez, melyekkel min...

Tovább olvasom »

Minősítési tervbe kerülésre várva

Idén kerül be a minősítési tervbe és portfóliót kell írnia? Mit tehet addig, míg arra vár, hogy kiértesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről?

Tovább olvasom »