Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. március 03.

A közelgő március 15-ei ünnep alkalmából évről évre megannyi kreatív osztályterem és csoportszoba dekoráció születik. Most kiválogattuk a legötletesebb tippeket kokárdák készítéséhez, melyekkel minden eddiginél élményszerűbbé tehetjük az ünnepet!

Kapjuk elő régi gombjainkat és díszítsük őket tetszés szerint különböző motívumokkal. Ha a gyerekeket is bevonjuk a készülődésbe, az egyszerűség kedvéért hímzés helyett színes csipkével vagy rajzzal is dekorálhatják a gombokat.

Papírból számtalan ötletes dolog készíthető, és egy kis fantáziával percek alatt látványos végeredmény születik. Pár színes papír, ragasztó, esetleg damil, amivel összeillesztjük a részeket és már készen is vannak a nemzetiszínű virágdíszek.

Ezeket a kokárdákat minimális varrástudással is könnyen elkészíthetjük, alapanyagnak pedig használhatunk régről kimaradt anyagokat, illetve filcet, amivel ugyancsak könnyedén lehet dolgozni és számtalan módon díszíthetjük. A kézműves foglalkozások alkalmával elkészíthetjük a gyerekekkel óvodai jelüket vagy éppen kedvenc állatukat, melyek kreatív kitűzőként is jó célt szolgálnak akár egész évben.

Kokárda_1

Kokárda_2

Kokárda_5

 

Kokárda_3

 

 

Ha további tippekre vágyik és szeretné felfrissíteni pedagógiai eszköztárát, szerezze be Óvodai ünnepek könyve c. kiadványunkat és készüljön magabiztosan az óvodai év minden fontos eseményére!
http://neteducatio.hu/uzlet/ovodai-unnepek-konyve-otletek-forgatokonyvek-az-ovodai-unnepek-jatekos-megvalositasahoz-2/
Képek forrása: Pinterest, Google


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

A legújabb Kreatív Sarokban egy csokorba gyűjtöttük aktuális kedvenceinket a fejlesztőjátékok tárházából. Ajánljuk minden 21. századi pedagógusnak, a kreatív foglalkozások színesítéséhez!

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

A húsvét közeledtével számtalan lehetőség nyílik, hogy szabadjára engedjük fantáziánkat és a legkreatívabb kézműves ötletekkel köszöntsük a tavaszt. Ajánlónkban most is pár lépésből megvalósítható,...

Tovább olvasom »

Mesepárnás Mesecsoda

Frissen a nyomdából! Mesepárnás mesecsoda címmel megérkezett legújabb hiánypótló kiadványunk, mely interaktív tevékenységterveket kínál a bölcsődétől egészen az alsó tagozatig.

Tovább olvasom »