Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. március 03.

A közelgő március 15-ei ünnep alkalmából évről évre megannyi kreatív osztályterem és csoportszoba dekoráció születik. Most kiválogattuk a legötletesebb tippeket kokárdák készítéséhez, melyekkel minden eddiginél élményszerűbbé tehetjük az ünnepet!

Kapjuk elő régi gombjainkat és díszítsük őket tetszés szerint különböző motívumokkal. Ha a gyerekeket is bevonjuk a készülődésbe, az egyszerűség kedvéért hímzés helyett színes csipkével vagy rajzzal is dekorálhatják a gombokat.

Papírból számtalan ötletes dolog készíthető, és egy kis fantáziával percek alatt látványos végeredmény születik. Pár színes papír, ragasztó, esetleg damil, amivel összeillesztjük a részeket és már készen is vannak a nemzetiszínű virágdíszek.

Ezeket a kokárdákat minimális varrástudással is könnyen elkészíthetjük, alapanyagnak pedig használhatunk régről kimaradt anyagokat, illetve filcet, amivel ugyancsak könnyedén lehet dolgozni és számtalan módon díszíthetjük. A kézműves foglalkozások alkalmával elkészíthetjük a gyerekekkel óvodai jelüket vagy éppen kedvenc állatukat, melyek kreatív kitűzőként is jó célt szolgálnak akár egész évben.

 

 

 

 

Ha további tippekre vágyik és szeretné felfrissíteni pedagógiai eszköztárát, szerezze be Óvodai ünnepek könyve c. kiadványunkat és készüljön magabiztosan az óvodai év minden fontos eseményére!

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

A legújabb Kreatív Sarokban egy csokorba gyűjtöttük aktuális kedvenceinket a fejlesztőjátékok tárházából. Ajánljuk minden 21. századi pedagógusnak, a kreatív foglalkozások színesítéséhez!

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

A húsvét közeledtével számtalan lehetőség nyílik, hogy szabadjára engedjük fantáziánkat és a legkreatívabb kézműves ötletekkel köszöntsük a tavaszt. Ajánlónkban most is pár lépésből megvalósítható,...

Tovább olvasom »

Mesepárnás Mesecsoda

Frissen a nyomdából! Mesepárnás mesecsoda címmel megérkezett legújabb hiánypótló kiadványunk, mely interaktív tevékenységterveket kínál a bölcsődétől egészen az alsó tagozatig.

Tovább olvasom »