Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Minősítési tervbe kerülésre várva

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. június 02.

Idén kerül be a minősítési tervbe és portfóliót kell írnia? Mit tehet addig, míg arra vár, hogy kiértesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről?

Bár csak június 30-án értesíti az OH arról, hogy bekerült a minősítési tervbe, érdemes egy kicsit előre gondolkodnia a portfólióján.

Amit most át tud gondolni az, hogy mit szeretne beírni a szakmai önéletrajzába. Mik azok a fontos állomásai a munkájának, amit mindenképpen be kell mutatnia.

Az önéletrajz a következő elemeket kell, hogy tartalmazza:

  • tanulmányok (iskolák, képzés, továbbképzések)
  • munkahelyek, beosztások
  • szakmai tevékenységek (oktatási-nevelési tevékenységek, fejlesztő-kutató tevékenység stb.)
  • szakmai közéleti tevékenységek
  • publikációk, fejlesztési dokumentumok
  • nyelvtudás

Keresse meg, gyűjtse össze a továbbképzései tanúsítványát, hogy majd pontosan, dátummal együtt be tudja írni életrajzába, hogy mikor melyiket végezte el. Kezdje el kigyűjteni publikációit is, hogy ha megnyílik a felület, akkor már ne kelljen kutatni a fiókok és titkos rekeszek alján. Gondolja át alaposan, hogy pályája során mik voltak azok a szakmai-közéleti-oktatási tevékenységek, amiket mindenképpen szeretne viszontlátni a portfóliója szakmai önéletrajz részében.

…és ne feledje, még van pár hete a portfólió írása előtt, használja ezt ki, és töltődjön fel amennyire csak tud a nagy munkára!

Sok sikert és kitartást kívánunk!

Müller Andrea

 


ikonOlvasószoba

Minősítés – Az első lépések – Pedagógus I.-ből Pedagógus II.-be

A Minősítés – Az első lépések sorozatunkban cikkenként más-más besorolású pedagógusoknak segítünk abban, hogy a 8 kompetenciának hogyan kell megjelennie a portfólió-készítés és a vizsga során.

Tovább olvasom »

Vélemények, értékelések képzéseinkről

A Neteducatio Kft. 2015-ben is igen eredményes képzési évet zárt. A pedagógus résztvevők tejes mértékben elégedettek a képzések tartalmával, módszerével, szervezésével.

Tovább olvasom »