Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív Sarok

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. március 21.

A húsvét közeledtével számtalan lehetőség nyílik, hogy szabadjára engedjük fantáziánkat és a legkreatívabb kézműves ötletekkel köszöntsük a tavaszt. Ajánlónkban most is pár lépésből megvalósítható, akár az otthoni háztartásban megtalálható alapanyagokból elkészíthető dekorációs tippeket gyűjtöttük össze.

A jégkrémpálcikákból készített csibék az ünnepre hangolódás és a délutáni foglalkozások alkalmával is jó szolgálatot tehetnek számunkra; kartonlapok, ragasztó és festék segítségével percek alatt játékos figurákat készíthetünk.

 

Régi befőttesüvegeinket feldíszítve tökéletes húsvéti meglepetéseket készíthetünk, melyeket szétoszthatunk a locsolkodás alkalmával.

 

Hasonló módon használhatjuk fel a szülinapi zsúrok maradék papírtányérjait és a régi fakanalakat is: díszítsük tetszés szerint filc anyaggal, színes kartonlapokkal vagy egyéb kiegészítőkkel.

 

Végül pedig a gyerekek kedvencét, a tojások dekorálását is végezhetjük rendhagyó módon: a festékes vattakorongokkal való játék bármely húsvéti foglalkozás mókás befejezése lehet, a kézművesedni vágyó gyerekekkel pedig sógyurmából készült tojásokkal dekorálhatjuk az osztálytermet vagy csoportszobát.

 

 


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

Kreatív ötlettárunk legújabb részében azoknak a pedagógusoknak próbálunk segíteni, akik a csoportszobák berendezésében is a kreatív megoldások hívei. Képes ajánlókban költséghatékony, de annál látv...

Tovább olvasom »

Kreatív Sarok

Tavaszváró képgalériánkban az iskolai és óvodai növényültetésre adunk néhány kreatív tippet. Az egyszerű, mégis látványos és praktikus ötleteknek a gyerekek is örülni fognak!

Tovább olvasom »

Pedagógus Önértékelés

Mit takar pontosan az önértékelés? Ki végzi és milyen szempontok alapján? Tisztázzuk a kérdéseket – általános és részletes információt kap az önértékelés működéséről.

Tovább olvasom »