Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

De kik azok a Csenő manók?

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. július 11.

 

Karczewicz Ágnes: Manóvilág az óvodában

Benne:A Dióliget meséi- Igaz mese Tinóruról, a manóról és a családomról

 

Karczewicz Ági csoportjában 10 éve megjelentek a manók. Ezek a varázslatos, mesebeli lények újra és újra valamilyen feladat elé állítják a kicsiket és a nagyokat. Hol segítséget kérnek tőlük, hogy megtréfálják a Cinege csoport óvodásait.

A Neteducatio weboldalán nagy sikerrel tettük közzé a Cinege-mesék sorozatot, melyet sokan olvastak hétről hétre. Több visszajelzés is érkezett arról, hogy a pedagógus kollégák örömmel merítettek ezekből a mindennapi munkájuk során. Ez ihlette ezt a kiadványt, melyben immáron összefoglalva találhatóak manó levelek, sok-sok ötlet és mese, melyeket az évek során Ági összegyűjtött. A különböző történetek és a feldolgozást segítő kreatív ötletek után van ám még egy meglepetés!

A Dió Liget meséi- Igaz mese Tinóruról, a manóról és a családomról című történet elkalauzol minket Ági mesevilágba, melynek egyik szereplője ő maga. Itt aztán minden, de tényleg minden megtörténhet az emberrel! Mesés kalandok, tréfák, megoldásra való rejtélyek várnak azokra, akik a könyvet lapozzák.

A mese rövid fejezetekre van tagolva, ami a kisiskolás meserajongóknak is kedvez. Az egyes részek végére feladatokat jegyzett le a szerző. Ezek aztán tovább szőhetik a fantáziánk pókfonalát, elgondolkodtathatnak, cselekvésre ösztönözhetnek, segítségül hívhatjuk őket a tervezésben.

De kik azok a Csenő manók? Rokonaik-e az Évszak manóknak vagy a Kő manóknak? Erre, és még sok más kérdésre is választ kaphatunk. A történetet Horváth Ildi illusztrációi teszik még izgalmasabbá, általuk betekintést nyerhetünk a manók titkos életébe, és a családfájukat is megleshetjük.

 

A kiadvány felépítése:

MANÓVILÁG AZ ÓVODÁBAN

Elöljáróként

Manók a Cinege csoportban

NÉHÁNY MESEÖTLET ARRA, HOGY MILYEN MESÉS HELYZETEKBE KEVEREDHETNEK A MANÓK

Manóföldhöz közeledik a hatalmas nagy, fekete felleg és be akarja kebelezni azt

Tönkrement több tucatnyi manócsalád háza

A méhek segítése, méhmenedék készítése

Az égi csúszdát a gonosz boszorkány letekerte az égből, mert megirigyelte a színeit

Megfázott a varázsló manónk és nem érzi az illatokat (Manós meselevél Húsvétra)

Egy időre át kell venni az őrző, védő manók szerepét

A DIÓ LIGET MESÉI – IGAZ MESE TINÓRURÓL, A MANÓRÓL ÉS A CSALÁDOMRÓL

A Szerzőről

Ajánló

 

A kiadvány megvásárolható ITT: Manóvilág az óvodában

Rendelje meg a Modern Mesesarok összes kiadványát, most akciós áron! A részletekért KATTINTSON!


ikonOlvasószoba

Utazás Hajnalvölgybe

  Megjelent a MODERN MESESAROK legújabb kiadványa!   Deák Virág Elza Hajnalvölgyben című mesekönyve   Emlékszik milyen volt a nagymamához utazni? Milyen volt az ott töltött idő? A nagyi l...

Tovább olvasom »

A pedagógusok kompetenciamintázata- A pedagógusok kompetenciamintázatának és a ráépülő fejlődési tervének vizsgálata

A pedagógusok kompetenciamintázata – A pedagógusok kompetenciamintázatának és a ráépülő fejlődési tervének vizsgálata A pedagógus életpályamodellt, a pedagógus portfóliót, a minősítést átfogj...

Tovább olvasom »

Az óvodai összekacsintós mindennapokért itt az Óvodai mondókás!

Senkinek sem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gyermekhez vezető legrövidebb és legjárhatóbb út a játék, ami ha verseléssel, mondókázással párosul, akkor mondhatni megtaláltuk a titkok ládikáján...

Tovább olvasom »