Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Utazás Hajnalvölgybe

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. július 11.

 

Megjelent a MODERN MESESAROK legújabb kiadványa!

 

Deák Virág Elza Hajnalvölgyben című mesekönyve

 

Emlékszik milyen volt a nagymamához utazni? Milyen volt az ott töltött idő? A nagyi lágy éneke, a palacsinta édes illata, a meleg ölelések, a kedves szomszédok és a felhőtlen, boldog, szabad gyermekkor? Szeretne (újra) részese lenni ennek a csodának? Esetleg óvodásait, tanítványait, gyermekeit is elkalauzolná ebbe a mesés világba? Tartson velünk Hajnalvölgybe, ahol az emberek hétköznapiak és a történetük nem mindennapi!

A mese főszereplője Elza, egy budapesti óvodás kislány, akit a szülei egy rokon, Bandi bácsi óvó kezeire bíznak néhány napig. Mi történik a kislánnyal messze a nagyváros zajától? Annyit elmondhatunk, hogy felejthetetlen kalandokban lesz része és közben megismerkedik a palócok híres ételeivel és vendégszeretetével is.

A kiadvány célja a hagyományőrzésen kívül az érzelmi nevelésben való segítségnyújtás. Hisszük, hogy a rendszeres meséléssel közelebb kerülhetünk a gyermekekhez, a közöttünk lévő bizalmi kapcsolat elmélyítését és érzelmeik kifejezését is elősegíthetjük. Ez utóbbi pedig elengedhetetlen a nevelési-oktatási folyamatokban. A mesékhez tevékenység ötleteket is mellékelt a szerző, mely segítséget nyújt a feldolgozásban a tanítóknak, óvodapedagógusoknak és a szülőknek is.

A kiadvány érdekessége, hogy a szerkesztés során Z és alfa generáció agyi fejlődéséhez igazodtunk, a célunk az olvasás megszerettetése, az érdeklődésük folyamatos fenntartása. Így a gyermekek számára ismeretlen kifejezéseket szövegdobozok segítségével tettük számukra azonnal érthetővé, így kérdéseikre akár egyből választ is kaphatnak. Emellett többféle hangfestő betűtípus váltakozik a szövegben. Ezek segítségével a gyermekek is könnyen megtalálhatják a történetek kulcsszavait, figyelemre méltó, fontos pontjait, ami felkelti a figyelmüket, ezáltal motiváló szerepet töltenek be, így élménydúsabbá teszi számukra az olvasást.

 

A kiadvány felépítése:

Tartalom

 1. fejezet – Elza
 2. fejezet – Hajnalvölgyelza4
 3. fejezet – A sipeki menyecske
 4. fejezet – A hét rettenthetetlen nyúl
 5. fejezet – Elza kártyázni tanul
 6. fejezet – Készülődés a nagy kalandra
 7. fejezet – Elza és a hóvihar
 8. fejezet – Vendégségben Bözsi néninél
 9. fejezet – A herőke
 10. fejezet – Ismeretlen vendég
 11. fejezet – Visszatérés a rönkházba
 12. fejezet – Ki is az a Szappananyó?
 13. fejezet – Kutyaszán és rétes
 14. fejezet – A régen várt perc
 15. fejezet – Búcsú Hajnalvölgytől

Tevékenységötletek a fejezetekhez

Felvezető a Pedagógusok, Szülők számára

Ajánló

 

A kiadvány óvodai, iskolai keretek között és esti meseként is megállja a helyét. Nem hiányozhat egyetlen pedagógus polcáról sem!

 

Nézzen bele a könyvbe IDE kattintva!

Rendelje meg a Modern Mesesarok új kiadványát ide kattintva: Elza Hajnalvölgyben


ikonOlvasószoba

Az óvodai összekacsintós mindennapokért itt az Óvodai mondókás!

Senkinek sem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a gyermekhez vezető legrövidebb és legjárhatóbb út a játék, ami ha verseléssel, mondókázással párosul, akkor mondhatni megtaláltuk a titkok ládikáján...

Tovább olvasom »

Modern tanító 5. rész: Olvasni jó!

Olvasástanítás módszerem: Meixner Ildikó:Játékház tankönyvcsalád alapján Minden módszer hat, amiben a pedagógus hisz! – ezt a mondatot Gyarmathy Éva mondta nekem az ELTE szakirányú továbbképz...

Tovább olvasom »