Karczewicz Ágnes-Manóvilág az óvodában


Boritomanos

Meselevél módszere az óvodában – Karczewicz Ágnes által megírt  manós levelekkel, mesével és tevékenységötletekkel

KARCZEWICZ ÁGNES csomagban: 2 940 Ft

JÁTÉKOS-MESÉS ÓVODA csomagban: 2 460 Ft

Kiknek ajánljuk? Bölcsőde, Intézményvezető, Óvodapedagógus, Pedagógus
Azonosító:

Bruttó:

3 590 Ft 1 795 Ft

Részletes információ

Meselevél módszere az óvodában – Karczewicz Ágnes által megírt  manós levelekkel, mesével és tevékenységötletekkel

 

“„Ős” Freinet-pedagógusként a levél mint technika vagy módszer évtizedek óta benne van a tarsolyomban. Levelek sokaságát írtam, írtuk a gyerekekkel a szülőknek, testvéróvodáknak. Az első ilyen levelünket több mint 10 éve az egyik nyitó játékhoz találtuk ki, melyben az erdei manók kértek tőlünk segítséget, mert a nyári viharban összedőltek a házaik. Arra kértek minket, hogy készítsünk nekik újakat. A nyitó levélnek és játéknak akkora volt a sikere mind a gyerekek, mind a szülők körében, hogy hagyománnyá vált. Aztán a nyitó levelek mellett egyre többször megjelentek egy-egy ünnephez kötődve vagy nevelési helyzetet megoldandó a manólevelek, mert rájöttünk, hogy ennél jobb és gyerekbarátabb indirekt módszer, eszköz nem is kell nekünk ahhoz, hogy megfelelő irányokba terelgessünk.

A manólevelek sikerén felbuzdulva arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha mindegyik feldolgozásra szánt témánk elé írnánk egy meselevelet, mely segíthet az érdeklődés felkeltésében és az érzelmi kötődés kialakításában. Ezeknek a leveleknek is nagy sikere volt és innen már csak egy lépés volt, hogy egy projekten belül több levéllel segítsük az érdeklődés fenntartását és egyben ezek által haladjunk előre, terelgessük a gyerekeket egy-egy téma feldolgozása során. ” Karczewicz Ágnes

 

A kiadvány célja, hogy ne csak a Cinege csoportban történjenek csodák, hanem minél több óvodapedagógus rátaláljon a manókra, és bevezesse az óvodai mindennapokba. A könyvben sok hasznos tanács, meseötlet és egy kedves történet található Tinóruról, a manóról. A meselevelek könnyedén beépíthetőek a mindennapokba, egy-egy aktuális téma köré, így megkönnyítve az pedagógusok munkáját, a tervezést. E mellett számos, a feldolgozást segítő ötletet is tartalmaz a könyv, így akár egy komplett projekt alapjaként is megállja a helyét.

 

A történetet Horváth Ildi illusztrációi teszik még izgalmasabbá, általuk betekintést nyerhetünk a manók titkos életébe, és a családfájukat is megleshetjük.

 

A kiadvány felépítése:

 • MANÓVILÁG AZ ÓVODÁBAN
 • Elöljáróként
 • Manók a Cinege csoportban
 • NÉHÁNY MESEÖTLET ARRA, HOGY MILYEN MESÉS HELYZETEKBE KEVEREDHETNEK A MANÓK – kidolgozott meselevelek
 • A DIÓ LIGET MESÉI – IGAZ MESE TINÓRURÓL, A MANÓRÓL ÉS A CSALÁDOMRÓL
 • A Szerzőről
 • Ajánló

Oldalszám: 80 (21×22 cm, ragasztókötött, félkemény borítóval készült)

 Színes, illusztrált kiadvány

Miért nem hiányozhat az Ön könyvespolcáról sem?

 • Mert a manós kalandok minden kisgyermek kedvencévé válhatnak.
 • Mert a meséhez tevékenységötleteket is nyújt.
 • Mert Horváth Ildi rajzait imádják a gyerekek.
 • Mert Te is újra gyerek lehetsz egy kis időre.

 

A szerzőről: Karczewicz Ágnes óvodapedagógusként dolgozik közel 40 éve. Hosszú idő óta Freinet pedagógiai rendszerét követi. Tőle tanulta, hogy bár irányok vannak, a megvalósulás azonban az egyéni felismerés, tudás és kreativitás függvénye. Munkájának célja a személyközpontú, aktív, tevékeny óvodai élet szervezése, valamint a saját közösség megteremtése a gyerekek, szüleik és az óvodában dolgozók együttese által.
A Kincsek és kacatok óvodáknak, szülőknek, gyerekeknek blog sikeres szerzője.

 

Fizetési módok:

 • Utánvétel: 1500 Forint postaköltség
 • Banki átutalás 3 napos határidővel: 890 Forint
 • Személyes átvétel irodánkban előre utalással: Ingyenes
 • A kiszállítás a GLS futárszolgálattal történik
 • Az alábbi országokba vállaljuk a csomagok kiszállítását: Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia és Szlovénia. Ajánljuk, hogy ebben az esetben az Online bankkártyás fizetést válassza.
 • 10.000 Ft feletti vásárlás esetén a magyarországi kiszállítás INGYENES !

 

A kiadvány megvásárlásához nem kell mást tennie, mint a kosárba gombot megnyomnia!– A gomb megnyomása után általános adatokat kell megadnia, amelyek a számlázáshoz és a szállításhoz szükségesek. Lehetősége van átutalással, bankkártyás fizetéssel kiegyenlíteni a kiadvány árát. A személyes átvétel az irodánkban történik. A szállítási költséget automatikusan hozzáadja a rendszer, amennyiben nem a személyes átvételt választja.


Bruttó:

3 590 Ft 1 795 Ft

ikonAjánljuk még