Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Hogyan jelentkezzen a minősítési eljárásra?

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. április 15.

Mostanában biztosan az Ön intézménye is a minősítésre jelentkezéstől hangos. Kinek, mikor, milyen feltételekkel kell jelentkeznie, mik a fontos dátumok… De azt vajon tudja, hogy mi a módja a jelentkezésnek, hogyan töltse ki a jelentkezési lapot?

Hogyan?

A minősítésre jelentkezési lap benyújtásával lehet jelentkezni, amit az intézményvezetője számára kell átadnia. Ezt a jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal küldi el az intézményvezetőnek, tőle kell kérnie – 2 példányban töltse ki és aláírásával hitelesítse (ebből az egyiket mindenképpen őrizze meg, hogy ha később bármi probléma merülne fel, tudjon rá hivatkozni).

Az intézményvezetőnek ellenőriznie kell a KIR rendszerében néhány adatot a pedagógusról, hogy biztosan helyesen szerepeljenek:

  • e-mail cím
  • a szakmai gyakorlat éveinek száma
  • megfelelő végzettség, ami a munkakör ellátásához kell
  • munkakör
  • jelenlegi besorolás

Amennyiben több eljárás feltételeinek is megfelel (például Pedagógus II.-be és Mesterpedagógusnak is jelentkezhetne), akkor is csak egy eljárásra jelentkezet, vagyis választania kell.

A jelentkezési lap

  • A pedagógusnak a jelentkezési lapon fel kell tűntetnie a munkakört, miben a minősítésre jelentkezik – ennek egyeznie kell a KIR rendszerében rögzített munkakörrel.
  • Adja meg annak a tantárgynak a pontos nevét, amiben jelentkezni kíván a minősítésre (ezt a tárgyat legalább heti két óraszámban kell tanítania).
  • Amennyiben több tantárgyat is tanít legalább heti két óraszámban, akkor választani kell ezek közül tetszése szerint, de csak az egyiket jelölheti be a jelentkezési lapján.

A jelentkezési lap adatait az intézményvezetőnek legkésőbb május 10-ig rögzítenie kell az OH felületén (www.oktatas.hu – saját oldal – Intézmény).

Különleges esetek

1. Ha az intézményvezető rosszul rögzíti, vagy nem rögzíti a pedagógus jelentkezését:

Ebben az esetben a pedagógus május 31-ig az OH számára írt kérvényben kérheti a minősítési tervbe való felvételét, illetve az adatainak a módosítását. Adatmódosítás esetén ennek igazolásához csatolni kell azt a jelentkezési lapot, amit a jelentkezési határidőig (május 10.) benyújtottak az OH részére és szerepel rajta a pedagógus és az intézményvezetőjének az aláírása is.

2. GYED-en, GYES-en lévő pedagógusok

A tartósan távol lévő státuszban lévő pedagógusok neve a jelentkeztethető pedagógusok listáján nem szerepel, mert a rendelet szerint a pedagógus a 30 napot meghaladó fizetési szabadságról visszatérve kérvényezheti a minősítési tervbe való felvételét. Így míg GYED-en, GYES-en van, nem kezdeményezheti a minősítési tervbe való felvételét.

Müller Andrea


ikonOlvasószoba

Minősítés – Az első lépések – Pedagógus I.-ből Pedagógus II.-be

A Minősítés – Az első lépések sorozatunkban cikkenként más-más besorolású pedagógusoknak segítünk abban, hogy a 8 kompetenciának hogyan kell megjelennie a portfólió-készítés és a vizsga során.

Tovább olvasom »

Minősítési tervbe kerülésre várva

Idén kerül be a minősítési tervbe és portfóliót kell írnia? Mit tehet addig, míg arra vár, hogy kiértesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről?

Tovább olvasom »

Kockák a tanórákon – avagy hogyan hasznosíthatja a közösséggé válás új, kockás formáját a tanteremben?

A kockák nyilvánvaló közösséget kovácsoltak a pedagógusokból, diákokból, szülőkből – érdemes arra gondolnia, hogy ennek az összetartozásnak az iskola falain belül is mekkora ereje lehet.

Tovább olvasom »