Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

5 tipp, melyekkel megkönnyítheted munkádat – Ha nincs ötleted az osztályfőnöki órádra…

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. március 26.

5 részes sorozatunk második részét olvashatod, mellyel szeretnénk kicsit megkönnyíteni a munkanapjaidat. Hasznos tippjeinkkel időt spórolhatsz magadnak, reméljük, hasznát veszed. Sorozatunk második része ötleteket ad, hogyan színesítsd osztályfőnöki óráid.

Szeretnél egy kis színt vinni az együttlétekbe?

Tudtad, hogy számtalan ingyenes lehetőséged van külső előadók osztályodba invitálására? Rengeteg civil szervezet tűzte zászlajára a különböző társadalmi kérdésekkel kapcsolatos érzékenyítést, demokratikus nevelést és talált lehetőséget, hogy ingyen segíthessen neked és diákjaidnak. Adunk néhány ötletet, de ne feledd, a lehetőségek tárháza végtelen.

http://www.uccualapitvany.hu/oktatas/

Az Uccu önkéntes oktatóstábja elsősorban 10-19 éves diákoknak tart interaktív órákat az informális oktatás eszközeivel a roma identitás és kultúra témájában. A foglalkozások során arra törekszenek, hogy a diákok minél több információra, és személyes tapasztalatra tegyenek szert a romákkal kapcsolatban és minél nyitottabbá váljanak egymás és a külvilág iránt.

http://www.labrisz.hu/mm

A melegség és megismerés program célja a fiatalok és tanáraik, nevelőik melegséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, tévhiteik eloszlatása. A melegség mint identitás megjelenítése személyes élettörténeteken keresztül történik.

 http://www.menhely.hu/index.php/3e/3e-program

Az Első kézből a hajléktalanságról program célja a hajléktalan élethelyzet jobb megismertetése, mélyebb megértetése, a sztereotípiák lebontása. Programjaik keretében az átlagemberek hajléktalanságot megtapasztalt emberekkel találkozhatnak személyesen, az ő személyiségükön, valós élettörténetükön keresztül kapnak hiteles információkat a hajléktalansággal kapcsolatban. „Rendhagyó Osztályfőnöki Órát”, „Városi Sétát”, „Közösségi Ebédet”, „Élő Könyvtárat” egyaránt vállalnak. Céljuk, hogy a hajléktalan emberek minden szinten partneri, egyenrangú viszonyba kerüljenek a velük kapcsolatban álló segítőkkel, döntéshozókkal, emberekkel: hogy a hajléktalanság ne jelentsen egyben megkülönböztetést is az „átlagostól”.

Fővárosiaknak, nagyobb városhoz közel lakóknak nagy segítség lehet osztálykirándulás szervezése helyett egy „városi sétára” befizetni. Szakavatott idegenvezetőnk érdekes helyszínekre kalauzol, gondoskodik a szórakoztatásról, informálásról, feladatokról, nekünk csak kísérni kell a csoportot. Ezt összeköthetjük akár Pokémonok üldözésével is, így garantáltan mindenki élvezni fogja.

Emellett már ingyen elérhető számtalan okostelefonos alkalmazás, mely valamely tantárggyal összefüggésben dolgozott ki interaktív városnéző sétákat, vagy virtuális sétákat. Írd be a google keresőjébe az ‘interaktív séta applikáció’ vagy a ‘virtuális séta applikáció’ keresőszavakat és máris jobbnál jobb ötleteket találhatsz.

Ha elmerülnél a pozitív pszichológia tanteremben is hasznos tárházában, melyek segíthetnek többek között a tanulók érzékenyítésében is, kattints alábbi képzésünkre: https://neteducatio.hu/kepzes/pozitiv-pszichologia-a-tanteremben-pozitiv-pedagogia-tovabbkepzes-pedagogusok-szamara-30-ora-30-kredit/

Ha érdekelnek hasonló IKT-megoldások, Neked ajánljuk Fegyverneki Gergő és Aknai Dóra Orsolya: A mobiltanulás ábécéje pedagógusoknak és Fegyverneki Gergő: IKT-s ötlettár című kiadványát, melyeket az alábbi linkekre kattintva ismerhetsz és rendelhetsz meg:

https://neteducatio.hu/uzlet/mobiltanulas-abeceje-pedagogusoknak/

https://neteducatio.hu/uzlet/ikt-s-otlettar/


ikonOlvasószoba

5 tipp, melyekkel megkönnyítheted munkádat – Ha elleptek a javítani valók…

Kedves Kolléga! 5 részes sorozatunkkal szeretnénk kicsit megkönnyíteni a munkanapjaidat. Adunk néhány hasznos tippet, hogy könnyebb legyen a munkaszervezés, reméljük, hasznát veszed. Sorozatunk els...

Tovább olvasom »

6+1 tipp Maria Montessoritól, nem csak pedagógusoknak

„Arra taníts, hogy önálló lehessek, hogy büszke lehessek magamra! Hogy elgondolkozzam rajta, hogy képessé váljak rá, hogy eldönthessem, hogy véghezvigyem. Én magam! Mert ez az út vezet el a gyermek...

Tovább olvasom »

B+ – Pozitív hullámok a tanteremben

Te foglalkozol komplex személyiségfejlesztéssel az iskolában? Tudtad, hogy a pszichológiának létezik már olyan ága, mely nem betegségfókuszú, hanem a szellemi egészség ápolását tekinti központ fela...

Tovább olvasom »