Mindenki nyer, ha mersz!


richter borito (355 x 248 mm) (355 x 250 mm)

Tapasztalt pedagógusként a digitális kultúra magyarórákon történő alkalmazására vállalkozik Richter Csabi, alias Paidagogos Power az első könyvében. Teszi ezt úgy, hogy intuitív és tanult módszertanosként tiszteletben tartja a felhalmozott kulturális javak hagyományhű öröklődésének fontosságát. Tisztában van vele, hogy a klasszikus kultúra átadása csak akkor működik, ha a gyerekek felismerik, hogy a réginek is lehet köze az ő modern világukhoz. 

Ehhez az IKT-eszközök által kínált lehetőségeket hívja segítségül. Hol a tanári közlés mozgalmasabbá tételére alkalmaz ingergazdag digitális platformokat (Canva, Kahoot, TikTok, Wattpad, Wordwall, stb.), hol pedig a konstruktív pedagógia jegyében készteti együttalkotásra a diákokat a népszerű videómegosztók segítségével. 

Az alaposan dokumentált könyv nagy erénye, hogy saját gyártású, kipróbált tananyagon nyugvó élményt közvetít. Célja, hogy a fiatalok által jól ismert digitális eszközök jelenvalóvá, hozzájuk szólóvá tegyék az irodalmi műveket. A kulcsszó pedig a nagybetűs JÁTÉK; annak el- és felismer(tet)ése, hogy a magyartanárnak is érdemes változtatnia a módszerein, ha valódi párbeszédet szeretne folytatni a tanulóival. 

 

Richter Csabi gyakorló magyar-történelem szakos tanár, a Paidagogos Power digitális élménypedagógiai megoldásokkal foglalkozó Facebook-oldal írója és szerkesztője.

 

Kiknek ajánljuk? Felsős tanár, Intézményvezető, Középiskolai tanár, Pedagógus, Tanító
Azonosító:

Bruttó:

4 290 Ft

Részletes információ

Richter Csabi  könyve megjelent!

Magyartanítás TikTokkal? Magyartanítás videókkal? Magyaróra rapszövegekkel?

Miért ne?!

Legyen menő az irodalom! Legyen szerethető a nyelvtan!

Alfa-generáció az iskolapadban

 

A magyar nyelv és irodalom oktatása megérett a módszertani szempontú újratervezésre. Ennek ellenére – vagy éppen emiatt a mindennapi pedagógiai praxisomban kiemelt jelentőséget tulajdonítok a digitális képességek fejlesztésének, sokszor tantárgyközi eszközök segítségével, a játékosított élménypedagógia jegyében.

Magyartanárként szüntelenül azon dilemmázok, hogy milyen on- és offline eszközökkel lehet hidat építeni a klasszikus szövegek és a modern gyerekek között tátongó szakadék fölé, miként lehetne megízleltetni velük – lehetőleg észrevétlenül – a művészeti igénnyel előállított régi és kortárs szépirodalmi szövegek befogadása során képződő esztétikumot. Szerintem ugyanis a magyar nyelv és az irodalom legalább olyan jól gamifikálható tantárgyak, mint a történelem.

A kötetben a nálam már bevált, lényegében „levizsgázott” kreatív ötleteimből szeretnék segítő szándékkal szemezgetni, valamint példát mutatni arra, hogy minimális digitális affinitással és maximális szakmai elhivatottsággal látványos sikereket lehet elérni a magyartanításban is!

 

Richter Csabi, gyakorló magyar-történelem szakos tanár, a Paidagogos Power digitális élménypedagógiai megoldásokkal foglalkozó Facebook-oldal írója és szerkesztője.


Bruttó:

4 290 Ft