Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Taníts, tanulj a nulla hulladékról!

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. február 01.

A Humusz Szövetség immár 23 éve dolgozik a hulladékcsökkentésért. Fő tevékenységei közé tartozik a szemléletformálás és az oktatás. Új programjukban elsősorban a pedagógusok és környezeti nevelők számára nyújtanak segítséget. A hulladékcsökkentés egyes lépéseiről szóló klubalkalmak szakmai fejlődést, és módszertani segítséget is adnak.

A Nulla Hulladék nem utópia, hanem megvalósítandó cél. Szemléletformáló programjainkkal azt szeretnénk szolgálni, hogy a fenntartható, egészséges és hulladékmentes életmód minden ember számára elérhető legyen. 

plakat_1

 A NuHu Bagoly Klub programsorozatához várjuk környezeti nevelők, pedagógusok csatlakozását. Mottónk: „Taníts, tanulj a nulla hulladékról.”Hosszú távú céljaink megvalósításához elengedhetetlennek látjuk az elhivatott pedagógusok szakmai fejlesztését. Reményeink szerint a Humusz Szövetség és meghívott szakmai partnerei által felkészített „NuHu Baglyok” a rájuk bízott csemetéket képesek lesznek hatékonyan felvértezni a jelenkor környezeti válságának leküzdésére, hogy egy tisztább és élhetőbb jövőt nyerjünk.

Ha érdekel a környezetvédelem és azon belül is a hulladékmegelőzés, ha szeretnéd elmélyíteni tudásodat, ha bővítenéd módszertani eszköztáradat, ha megvitatnád tapasztalataidat baráti légkörben, jelentkezz!

 

A programban részt vevők a Humusz Szövetség megújult Nulla Hulladék oktatócsomagját (korábban: „Belefulladunk?” címen) is kézhez kapják. Az oktatócsomag az elméleti és gyakorlati tudásanyag mellett feladatlapokat és kidolgozott módszertani segédanyagokat is tartalmaz. A tervezett témák között a hulladékhierarchia ismerete, tudatos vásárlás, ökoiskola, zöld óvoda és zöld otthon jó gyakorlatok megosztása, valamint a szelektív hulladékgyűjtés, és a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos ismeretek is helyet kapnak.

plakat_2

 

TEMATIKA

  • február 14. A hulladékhierarchia
  • február 21. Szemléletformálással a nulla hulladékért
  • február 28. A környezettudatos vásárlásra nevelés 
  • március 07. Jó gyakorlatok a zöld intézményekben és otthonokban
  • március 14. „Mit hova?” – túl a szelektív gyűjtésen (Látogatás a SZÚK-ban.)
  • március 21. Veszélyes hulladékok és amit ellenük tehetünk

 

 

Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru utca 11.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az alkalmak a fent jelzett szerdai napokon 17.00-19.00-ig tartanak.

A klub alkalmain ökofrankó büfét biztosítunk. 

 A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Jelentkezés és további információk: http://humusz.hu/oktatas/pedagogusok

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg. 

1

 

www. szelektalok.hu 

 

 


ikonOlvasószoba

Farsangolás – A világ legegyszerűbben elkészíthető bohóca

Na jó, a fenti cím kicsit túlzás, de hogy pofonegyszerű lesz elkészíteni hajtogatással a bohóc fejét, az a videóban is látható lesz.

Tovább olvasom »

Egészséges életmódra nevelés az óvodában

Milyen keretek között tudjuk mi óvodapedagógusok tudatosítani a gyerekekben az egészséges életmód fontosságát és milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre ehhez?

Tovább olvasom »