Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Farsangolás – A világ legegyszerűbben elkészíthető bohóca

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. január 23.

Na jó, a fenti cím kicsit túlzás, de hogy pofonegyszerű lesz elkészíteni hajtogatással a bohóc fejét, az a videóban is látható lesz.

A farsangi napok az óvodában vidámsággal, mulatsággal telnek. Sül a fánk, különböző játékos vetélkedőket szerveznek az óvó nénik, álarcokat készítenek, felcsendülnek a farsangi dalok, mondókák és versek.

A gyerekek nagy izgalommal készülődnek erre a napra, már hetekkel előtte beszélgetnek arról, hogy ki minek fog felöltözni, ki milyen mesehőssé vagy milyen állatfigurává változik át erre a napra. Az elmaradhatatlan királylány és a Superman jelmezek mellett ötletesebbnél ötletesebb jelmezekkel is találkozhatunk. Az óvodapedagógusok rácsodálkoznak egy-egy kreatív alkotásra, melyek az édesanyák keze munkáját dicsérik. A terülj, terülj asztalkán sorakoznak a finomságok, melyeket különböző játékos feladatokkal (pl. hátratett kézzel) lehet elfogyasztani. A csoportok meglátogatják egymást, a gyerekek pedig büszkén mutogatják a jelmezüket. Rengeteg farsangi mondóka, vers és dalválaszték áll a rendelkezésünkre, melyeket ebben a cikkben most nem említenék, helyette egy olyan egyszerűen elkészíthető ötletet hoztam, melynek elkészítése minden gyereknek sikerélményt okozhat.

A videó megtekintéséhez ide kattints!

Vidám farsangi mulatságot kívánok!

Nótinné Csikós Marianna

 


ikonOlvasószoba

Farsangi lufitrükk

Kipróbáltuk! A csodálkozás garantált!             A gyerekek szeretnek kísérletezni. Először az építőkockákkal, hogy milyen magas tornyot tudnak építeni, hogy az ne boruljon fel. Télen a hóval, his...

Tovább olvasom »

Kreatív ovis ötlet, havas napokra

Január első hete meghozta számunkra a havat, így az óvodában végre hóemberes vizuális tevékenységekkel is színesíthetjük a csoportszobai életünket.

Tovább olvasom »

Tanfelügyelet 2017

A tanfelügyelet minden évben központi kérdés az iskolák és óvodák életében. Idén majdnem 2000 intézmény, és közel 2500 intézményvezető várja az ellenőrzést. Ebben a cikkünkben a tanfelügyeletről, é...

Tovább olvasom »