Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Szabadtéri játékok III. rész – Vizeskedés

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. június 12.

Sorozatunk következő részében vizes, szabadtéri játékokat ismerhetsz meg. A tevékenységek többsége csapatjátékra ajánlott, de természetesen egyénileg is örömet okoz a gyerekeknek.

Vízszállítás

A játék 3 éves kortól ajánlott. Két (vagy több) csapatra osztjuk a gyerekeket. A csapatok vödreibe egyenlő mennyiségű vizet rakunk. A pálya másik oldalára pedig üres vödröket állítunk. A feladat az, hogy a csapattagok egymást váltva szivaccsal vigyék át a vizet az üres vödörbe. Melyik csapat visz át több vizet? Nehezíthető a feladat, ha akadálypályát építünk a két vödör közé.

Vizeslufi szállítás

4-5 éves kortól ajánlott a következő játék, mely szintén csapatban játszható. A csapat tagjai egymás mögé állnak, egymásnak háttal. Így adogatják egymásnak, hátrafelé a vízzel töltött lufikat. Jelöljünk ki egy pályát, egy célt, ahová el kell jutni. A gyorsabb győz. Nehezíthetjük, hogy ha leesik a lufi, vissza kell menni a start vonalhoz.

 

Vízszállítás kanállal

5-6 éves kortól ajánlott. Ugyanannyi vizet töltünk a csapatok vödrébe. Ebből a vödörből a csapat tagjai egyenként, kanállal hordják át a célvonalban álló vödörbe a vizet. Melyik csapat visz át több vizet? Nehezíthető, ha akadálypályát építünk.

 

 

Az emelkedő gyertya – kísérlet

Szükséges eszközök:  teamécses, pezsgőspohár, lapos tányér vízzel. A lapos tányérba engedjünk vizet, helyezzük a közepére az égő mécsest. Fordítsuk a mécsesre a poharat. A gyertya lángja elalszik, az elhasznált oxigénnel pedig vákuum keletkezik a pohárban, amit a víz kitölt.

 

 waves-308721_1280

 

Forrás: http://www.retter.hu/szabadteri.html és https://www.youtube.com/watch?v=9NDiqE6fMFw

 


ikonOlvasószoba

Visszatekintés a Neteducatio 2017/2018-as tanévére

A tanév végével a pedagógusok pihenhetnek egy kicsit, és összegezhetik az elmúlt hónapok eseményeit, sikereit. Tedd meg ezt most velünk is, tekintsük át együtt, hogy szeptembertől júniusig milyen e...

Tovább olvasom »

Szabadtéri játékok II. rész – Ingyenes e-book rengeteg ötlettel

Szabadtéri játékok óvodába, iskolába ÚJ, INGYENES E-BOOK RENGETEG ÖTLETTEL   Itt a nyár! De a napközis táborban, az óvodában, az erdei iskolákban nem áll meg a munka. Minden pedagógus tudja, h...

Tovább olvasom »

Szabadtéri játékok I. rész – Ötletek buborékokkal

Nyáron a gyerekek az idejük nagy részét a szabadban töltik játékkal, mozgással… és ez így van jól. De néha nekünk, pedagógusoknak (és szülőknek) jól jön egy-két új ötlet, tipp, hogyan dobjuk ...

Tovább olvasom »