Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kedves Szülők! S.O.S.! Segítsetek!

Írta: Neteducatio Dátum: 2020. április 21.

Kedves Szülők! S.O.S.! Segítsetek!

Ha az oviban lennénk, akkor az elkövetkezendő napokban a Föld Napjára készülnénk. Ezekben a napokban valószínűleg valamilyen képzeletbeli, világkörüli utazásra indulnánk. Ebben a „távovi” és a „maradj otthon” helyzetben azonban arra gondoltunk, hogy a saját kertjében tegyen „nagyutazást” mindenki. Ehhez küldünk ötleteket, melyből, ha valami megtetszik, kipróbálhatjátok. Ennyi bevezető után jöjjön a kérés, mely miatt az S.O.S. jel, a levél elejére került:

Szeretnénk, ha idejéhez, lehetőségéhez képest az elkövetkezendő 5 nap alatt segítenétek a gyerkőceiteknek egy nagyobb lélegzetű maradandó „alkotást” létrehozni a kertetekben, melyen/mellyel nap, mint nap dolgozhat, építgetheti, szépítgetheti, bővítheti.

Nem ismerjük, a kertjeiteket. Nem tudjuk, hogy a rengeteg tennivaló mellett, ami a nyakatokba szakadt, kinek mennyi ideje lenne ennek megvalósítására, ezért megpróbáltunk olyan ötleteket összegyűjteni, melyek között van egyszerűbben, kicsit több munkával és sok munkával megvalósítható is.

Nézzétek végig az albumot és, ha van olyan, ami megtetszik, akkor „munkára fel!” 

  1. Kiskert kialakítása a kert egy részében vagy egy magaságyásban vagy egy nagyobb virágládában, cserépben, melyet egész nyáron gondozhatnak a gyerekek.

Növények, melyek majdnem mindent kibírnak: büdöske, zsálya, tűzvirág, pillangóvirág, porcsinrózsa, kövirózsa, citromfű, menta, levendula, hagyma, krumpli, csicsóka, spenót, sóska, sárgarépa

 

Föld körüli projekt

Több hetes projektet tervezhetünk, melynek során megismerkedünk a bolygónk kontinenseivel, tájaival, az ott élő állatokkal, növényekkel. Ehhez kiváló segítség Karczewicz Ágnes új könyve, a Hópihe utazása a Föld körül, mellyel bejárhatjuk a Világot, egy csintalan bagolyfióka kalauzolásával. Az közös utazás során hihetetlen kalandokba keveredhetünk, megismerkedhetünk más kultúrákkal, sőt, megtanulhatjuk, hogy Földünk kincseinek védelme közös feladatunk. A kiadványban a kidolgozott projekt terven és meseleveleken kívül számos tevékenységterv is helyet kapott, a gyors felkészülést elősegítendő.

 


ikonOlvasószoba

Cinege @ mesék: 2020. március 23–29. Mesefolyam 1.

Megváltozott az óvoda helyzete az elmúlt hetekben, hiszen a legtöbb óvodában csak ügyeletet adunk azoknak a családoknak, akiknek be kell járniuk a munkahelyükre. Így aztán az óvodákban csak pár gye...

Tovább olvasom »

Mesetarisznya (12 hónap, 12 mese) Március

Az égigérő paszuly   Készítette: Karczewicz Ágnes

Tovább olvasom »

Cinege mesék: 2020. február 3–14. Mit kezdjek egy ötlettel?

10 nap 3 ötlet:       1. ötlet az óvónőké        2. ötlet a gyerekeké        3. ötlet a szülőké    Készítette: Karczewicz Ágnes  

Tovább olvasom »