Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

QQCSKA IKT-ötletei 9. rész: Vizuális megjelenés Crello-val

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. november 08.

A képi világ, a vizuális ingerek túlsúlya figyelhető meg mindennapjainkban. A diákok is hamarabb megtekintenek egy látás központú információt, mint egy szövegeset, sőt a közösségi oldalakon számos vizuális hírt tesznek közzé, amelyek közül a legtöbbet már saját maguk hoznak létre. Egy-egy témafeldolgozásnál ezt érdemes kihasználni, hisz hatékonyabb részvételt, feladatmegoldást eredményezhet.

A Crello (https://crello.com) különböző grafikák létrehozását teszi lehetővé. Sok alternatíva közül választhatunk, és az a legjobb, hogy mindez egy helyen található meg. Készíthetünk animált képet, posztereket, közösségi oldalakra bejegyzéseket (Facebook, Twitter, Instagram), meghívókat, üdvözlő kártyákat, bloghoz kapcsolódó képeket, fejléceket stb…

crello

 

Maga a szerkesztő felület könnyen áttekinthető. Ingyenes és fizetős elemek között keresgélhetünk, és dönthetjük el, hogy melyik az, amely a megvalósítandó célnak a legjobban megfelel. Az oldalsó menüsorban választhatunk képek, ikonok, alakzatok közül, beállíthatjuk a megfelelő színeket, bármilyen szöveget elhelyezhetünk a kiválasztott alapon, amit szintén szerkeszthetünk ízlésünknek megfelelően.

crello2

A létrehozott produktumot letölthetjük, megoszthatjuk, ehhez linket kapunk, az enyém ilyen lett: http://bit.ly/2xKLW3b.

Oktatásban való felhasználása sokrétű lehet, használhatjuk szülőkkel történő kommunikáció során is. Poszterkészítést alkalmaztam már tanórákon regényfeldolgozásnál (például: könyvajánlónál, szereplő vagy esemény bemutatásánál), de készíthetnek kollázsokat a kutatott témával kapcsolatban, tehát új ismeret szerzésére és a meglévők rendszerezésére is bevethető.

Számomra fontos, hogy a diákok alkossanak, maguk szűrjék meg az információkat, hibázzanak, mert abból sokat tanulhatnak, és nem baj, ha közben még jól is érzik magukat. Ez a weboldal mindezek megvalósítására alkalmas.

Bognár Amália

Kezdd az évet Te is digitális forradalommal, töltsd le az intelligens tanári asszisztenst!

Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.neteducatio.plant

iOS-re: https://itunes.apple.com/us/app/plan-t/id1268999762?l=hu&ls=1&mt=8


ikonOlvasószoba

QQCSKA IKT-ötletei 8. rész: Twiddla az együttműködésért

A kollabráció az egyik legfontosabb képesség a 21. században, annak ellenére azonban, hogy sokat gyakoroljuk a tanórákon, nehezen alkalmazzuk a hétköznapokban. (Miért? – költői kérdés)

Tovább olvasom »

QQCSKA IKT-ötletei 7. rész: Inklewriter, a döntések oldala

Az Inklewriter (https://www.inklestudios.com/inklewriter/) egy interaktív történetíró oldal, de szerintem sokkal több lehetőséget nyújt ennél. Fontosnak tartom, hogy az oktató-nevelő munka során a ...

Tovább olvasom »

QQCSKA IKT-ötletei 6. rész: Tricider, egy sokoldalú online felület

Az előző részekben, az előkészítő munkák mellett, olyan elemeket érintettem, amelyeket felhasználhatunk offline és online tanórán is (gamification, kerettörténet). A következő bejegyzésekben azonba...

Tovább olvasom »