Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Pályázat pedagógusok számára – Fődíj 200.000 Ft

Írta: Neteducatio Dátum: 2024. július 08.
Pályázat ökotudatos pedagógusok számára
Fődíj 200.000 Ft

2024-ben is meghirdetik a tavaly nagy sikerrel zárult környezetvédelmi pályázatát a közoktatásban, köznevelésben, szakképzésben dolgozó tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, egyéb munkatársak fenntarthatóságért tett munkájának elismerése céljából. 

Azoknak a környezetvédelem iránt elkötelezett pedagógusoknak szeretnénk elismerést nyújtani, akik különösen aktívak a fenntartható fejlődést szolgáló nevelés-oktatás területén. Akik munkájukkal, életszemléletükkel a diákjaik számára a társadalmi, ökológiai és gazdasági fenntarthatóság fontosságát közvetítik és ezáltal környezetvédelmi cselekvésre inspirálják a fiatalokat.  

A tavalyi, „A jövő zöld generációjáért díj 2023” pályázati kiíráson résztvevő pedagógusok pályamunkáit is várjuk.  

Hisszük, hogy a pedagógusok erkölcsi támogatása és teljesítményük elismerése számunkra kötelesség, amely által megismerheti a hazai, környezetvédelmi oktatás-nevelésben kiemelkedő szakembereket a társadalom széles köre. 

Tudjuk, hogy a tanárok ajtót nyitnak a tudás, a párbeszéd és a közösségépítés felé. Úgy segítenek naponta a diákoknak a kihívásokkal teli világban megfelelni, hogy ők is számos feladatot oldanak meg. Tekintettel arra, hogy az ő kezeik között formálódó, jövő generációnak várhatóan olyan környezeti körülményekhez kell majd alkalmazkodniuk és olyan környezeti problémákra kell majd válaszolniuk, amelyekhez az alapismereteket ma és itt szükséges megszerezniük, a pedagógusok szerepe a fenntarthatósági törekvések megvalósításában kulcsfontosságú.

Az első három díjazott 200.000 Ft, 150.000 Ft és 100.000 Ft díjazásban részesül, illetve az iskola, ahol tanít ingyen környezetvédelmi/szemléletformáló előadást vehet igénybe a Zöld Követ Egyesület megvalósításában. A pályázatban résztvevő összes pedagógus iskolája részt vesz egy sorsoláson is, ahol egy 150.000 ft értékű környezetvédelmi fejlődést biztosító tárgyi eszköz kerül kisorsolásra.  

Emellett várjuk a cégek felajánlásait is, akik fontosnak tartják a fenntartható fejlődést, s szeretnék az ebben dolgozó pedagógusokat elismerni és segíteni. Ők – ahogy 2023-ban is – különdíjat ajánlhatnak fel és adhatnak át a pályázat keretein belül.

A tavalyi pályázat eredményei itt találhatók:

A pályamunkákat alábbi formák egyikében kérjük elkészíteni: 

  • Szövegszerkesztő alkalmazásával 12-es betűméretben, választható betűtípussal és sorközzel legfeljebb 10 oldal terjedelemben. Benyújtás formátuma:  PDF, fájlnév: családnév_keresztnév_FICSAK_pedagógusdíj_2024
  • Prezentáció legfeljebb 15 dia felhasználásával.  Benyújtás formátuma:  PDF, fájlnév: családnév_keresztnév_FICSAK_pedagógusdíj_2024
  • Videó legfeljebb 6 perc terjedelemben. Benyújtás formátuma:  MP4, MOW, fájlnév: családnév_keresztnév_FICSAK_pedagógusdíj_2024

A pályázatokat 2024. 09. 30-ig várjuk.

Eredményhirdetés: október 21-én, a Földünkért Világnapon lesz.

pályázás: https://ficsak.hu/zold-jovoert-pedagogus-dij-2024/


ikonOlvasószoba

Tiktok tippek tanároknak

Itt az ideie, hogy többet megtudj a témáról!

Tovább olvasom »

Tanulással a gyógyulásért -Kórházpedagógia

A krónikusan tartós beteg gyerekek felépülését, pozitív gyógyulási folyamatait a tanulás eszközével is segíthetjük. Legfőképp akkor, ha ez örömtanulás, a gyermek személyéhez szól, és az ő élethelyz...

Tovább olvasom »