Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Tiktok tippek tanároknak

Írta: Neteducatio Dátum: 2024. február 21.

Itt az ideie, hogy többet megtudj a témáról!

Íme, néhány ok, miért érdemes a #TikTok-ot bevonni a tanítási módszertanba:
#DigitálisNemzedék – A diákok már digitális bennszülöttek; ott találkozzunk velük, ahol valóban jelen vannak!
#KreatívOktatás – A TikTok lehetőséget ad arra, hogy kreatív módon, rövid és szórakoztató videókkal mutassuk be az új tananyagot.
#InteraktívTanulás – Növelhetjük a diákok részvételét és motivációját azáltal, hogy őket is bevonjuk a tartalomkészítésbe.

 

Ha bővebben érdekel a téma:

https://www.youtube.com/watch?v=6HGt5m7HfTc

#Tipp1: Kezdj kis lépésekkel – Készíts vagy keress rövid, témaközpontú videókat, amelyek egy-egy tananyagrészletet felkeltse a diákok érdeklődését és fenntartsd a figyelmüket.
#Tipp2: Szervezz interaktív projekteket – Bízd meg a diákokat saját, a tananyaghoz kapcsolódó TikTok videók készítésével, hogy aktívan részt vegyenek a tanulási folyamatban.
#tipp3: Biztonság és Adatvédelem – Tájékozódj a platform biztonsági beállításairól, és tanítsd meg diákjaidat, hogyan használják felelősségteljesen a platformot.

Csatlakozz hozzánk ezen az izgalmas úton, és fedezzük fel együtt, hogyan tehetjük a tanulást interaktívabbá és élvezetesebbé a TikTok segítségével!

🌟📘 CSATORNA:
https://www.tiktok.com/@neteducatio


ikonOlvasószoba

A szülőt utánozza a gyerek, amikor kütyüzik?

A szülőt utánozza a gyerek, amikor kütyüzik? – A mobileszközök használata 7 év alatti gyerekeknél Az ELTE Alfa Generáció Labor kutatóiként néhány évvel ezelőtt 1270 szülő megkérdezésével kész...

Tovább olvasom »

Az év eseménye bölcsődétől középiskoláig

Egy konferencia pedagógusoknak, ami más mint a többi!

Tovább olvasom »

A chat robot írja a házit? 7 kérdés és válasz a ChatGPT-ről pedagógusoknak

Robot írhatja a házit? Miben segíthet nekem pedagógusnak? Mi ez az egész őrület? Kassa Tünde írása a Digitális Témahétre! Fogadjátok szeretettel!

Tovább olvasom »