Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Minősítés lépésről lépésre

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. augusztus 08.

Minősítés. Fenyegető szó. Nem a kedvencünk. De mitől is tartunk annyira? Nagy munkával elkészített portfóliónk feltöltése után mi vár még ránk?

Van néhány mára minden pedagógus által számon tartott „fekete betűs ünnep” a naptárban. Június 30. A legkésőbbi időpont, ameddig miniszter értesíti a pedagógust és az intézményvezetőt az eljárásban, vizsgán való részvételről.  November 30- az e-portfólió feltöltési határideje az OH által működtetett informatikai támogató rendszerbe. De mi következik aztán?

  1. Először is portfóliónkat előzetes vizsgálatnak vetik alá és a számunkra kirendelt bizottság kérdéseket fogalmaz meg portfóliónk alapján, melyeket legkésőbb egy héttel a portfólióvédésünk előtt el fognak juttatni hozzánk.
  2. Egy előzetesen egyezetett időpontban két foglalkozásunkat vagy tanóránkat is meglátogatják, mely nem csak az órákon való részvételt, de azok elemzését, értékelését is jelenti. Gyakornokok számára megnyugtató lehet, hogy ezeken az órákon a mentor is részt vehet.
  3. Eztán következik a portfólióvédés, melynek alkalmával a portfólióban szereplő dokumentumok alapján bemutatjuk pedagógiai munkásságunkat, önértékelésünket és válaszolunk a minősítő bizottság által feltett kérdésekre, melyeket a védés előtt hét nappal már megismertünk.

TIPP: A portfólióvédésre érdemes úgy felkészülnie, hogy a már korábban elkészített prezentációját kiegészíti a bizottságtól kérdéseire adandó válaszaival.

  1. Az OH védésünk után legkésőbb 30 nappal elektronikus tanúsítvány állít ki részünkre.

 

Ha bizonytalan abban, hogy hogyan készüljön fel erre az alkalomra, mik azok, amikre mindenképpen gondolnia kell prezentációja összeállításánál, illetve kérdése van a prezentáció készítésével kapcsolatban, felkészítő anyagunkban erre is választ talál. Lépésről lépésre vezeti végig a portfólióírás kezdetétől a minősítés végéig és segítséget nyújt a felmerülő problémák megoldásában, hogy könnyedén és eredményesen legyen túl a megpróbáltatáson.

Váczi Dorottya


ikonOlvasószoba

A minősítés menetének néhány fontos fogalma az új 326-os rendelet alapján

Megjelent a 326-os kormányrendelet módosítása! A nyári pihenés alatt nem szívesen olvasná el a minősítés változásáról szóló rendeletet? Mi összeállítottunk az Ön számára egy kivonatot, cikk-sorozat...

Tovább olvasom »

Mi tesz egy pedagógust a diákok kedvencévé?

Mint tudjuk, az oktatás a jó tanárokra épül, így nem mindegy, hogy ki tanítja meg a diákoknak a matematikát, történelmet vagy a biológiát, hisz minden a tanártól függ. Ez azt jelenti, hogy egy ross...

Tovább olvasom »

Hasznos fogalmak a Mesterpedagógusi és a Kutatótanári átsoroláshoz a 326-os rendelet alapján

Megjelent a 326-os kormányrendelet módosítása! A nyári pihenés alatt nem szívesen olvasná el a minősítés változásáról szóló rendeletet? Mi összeállítottunk az Ön számára egy kivonatot, cikk-sorozat...

Tovább olvasom »