Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Minősítés lépésről lépésre

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. március 12.

Minősítés. Fenyegető szó. Nem a kedvencünk. De mitől is tartunk annyira? Nagy munkával elkészített portfóliónk feltöltése után mi vár még ránk?

Van néhány mára minden pedagógus által számon tartott „fekete betűs ünnep” a naptárban.

Június 30. – A legkésőbbi időpont, ameddig miniszter értesíti a pedagógust és az intézményvezetőt az eljárásban, vizsgán való részvételről.

November 25. – az e-portfólió feltöltési határideje az OH által működtetett informatikai támogató rendszerbe. De mi következik aztán?

 

  • Először is portfóliónkat előzetes vizsgálatnak vetik alá és a számunkra kirendelt bizottság kérdéseket fogalmaz meg portfóliónk alapján, melyeket legkésőbb egy héttel a portfólióvédésünk előtt el fognak juttatni hozzánk.
  • Egy előzetesen egyezetett időpontban két foglalkozásunkat vagy tanóránkat is meglátogatják, mely nemcsak az órákon való részvételt, de azok elemzését, értékelését is jelenti. Gyakornokok számára megnyugtató lehet, hogy ezeken az órákon a mentor is részt vehet.
  • Eztán következik a portfólióvédés, melynek alkalmával a portfólióban szereplő dokumentumok alapján bemutatjuk pedagógiai munkásságunkat, önértékelésünket és válaszolunk a minősítő bizottság által feltett kérdésekre, melyeket a védés előtt hét nappal már megismertünk.

TIPP: A portfólióvédésre érdemes úgy felkészülnie, hogy a már korábban elkészített prezentációját kiegészíti a bizottságtól kérdéseire adandó válaszaival.

  • Az OH védésünk után legkésőbb 30 nappal elektronikus tanúsítvány állít ki részünkre.

 

Ha bizonytalan abban, hogy hogyan készüljön fel erre az alkalomra, mik azok, amikre mindenképpen gondolnia kell prezentációja összeállításánál, illetve kérdése van a prezentáció készítésével kapcsolatban, felkészítő anyagunkban erre is választ talál. Lépésről lépésre vezeti végig a portfólióírás kezdetétől a minősítés végéig és segítséget nyújt a felmerülő problémák megoldásában, hogy könnyedén és eredményesen legyen túl a megpróbáltatáson.

 

Amennyiben Ön ÓVODAPEDAGÓGUS: ITT talál bővebb információt

 

Amennyiben Ön TANÍTÓ/TANÁR: ITT talál bővebb információt


 


ikonOlvasószoba

Személyiségi jogok és a portfólió

Biztosan hallott már arról, hogy a portfóliójában nem írhatja bele a gyerekek nevét, és nem közölhet róluk fotókat, videókat, amik sértik a személyiségi jogaikat. Akkor mégis hogyan oldhatja meg ez...

Tovább olvasom »

Az e-portfólió tartalmi elemei

Az e-portfólió dokumentumai azzal a céllal készülnek, hogy a pedagógus bemutathassa kompetenciáinak fejlettségét. Egy dokumentum elkészítésénél olyan részletességre és szakszerűségre érdemes töreke...

Tovább olvasom »

Portfólió 2018 – Pedagógus I.-ből Pedagógus II.-be

Idén is segítünk Önnek abban, hogy a 8 kompetenciának hogyan kell megjelennie a portfólió-készítés és a minősítővizsga során.

Tovább olvasom »