Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Az e-portfólió tartalmi elemei

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. március 12.

Az e-portfólió dokumentumai azzal a céllal készülnek, hogy a pedagógus bemutathassa kompetenciáinak fejlettségét. Egy dokumentum elkészítésénél olyan részletességre és szakszerűségre érdemes törekedni, amelynek alapján egy kívülálló számára is pontosan körvonalazódik a bemutatott pedagógiai tevékenység.

Lássuk tehát, mik az e-portfólió tartalmi elemei (a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítővizsga vagy minősítési eljárás keretében):

  • Szakmai önéletrajz
  • Eredetiségnyilatkozat
  • Intézményvezető esetén a foglalkoztatási jogviszony fennállásáról szóló munkáltatói igazolás
  • A nevelő-oktató munka alapdokumentumai (egy vagy legfeljebb két csoportprofil (az alább dokumentált órák, tanítási egységek tanulói csoportjának bemutatása); a hozzá kapcsolódó egy vagy legfeljebb két tematikus terv (tanulási-tanítási egység/téma terve); négy óra-/foglalkozásterv a tematikus tervekhez kapcsolódóan; valamint hospitálási napló és esetleírás)
  • A nevelő-oktató munka szabadon választható dokumentumai (összesen 4-6)
  • A pedagógust foglalkoztató intézmény intézményi környezetének rövid bemutatása
  • A szakmai életút értékelése

A fentieken túl a portfólió a pedagógus választásától függően a következőket tartalmazhatja:

  • A pedagógiai szakmai és egyéb tevékenységek bemutatása, dokumentumai.
  • Az önálló alkotói, művészeti tevékenységek bemutatása, dokumentumai.

A szövegfájlok ajánlott formátuma: Times New Roman 12 pt, max. másfeles sorköz, A4 lapméret normál margóval (mind a négy oldalon 2,5 cm).

A Neteducatio Portfólió 2018-os továbbképzéseinek felkészítő anyagai lépésről lépésre nyújtanak segítséget Önnek e-portfóliójához szükséges dokumentumai minél egyszerűbb és gyorsabb létrehozásában.

Rendelje meg most! https://neteducatio.hu/pedagogus-portfolio-2018/

 

Jó munkát kívánunk!

 


ikonOlvasószoba

Portfólió 2018 – Pedagógus I.-ből Pedagógus II.-be

Idén is segítünk Önnek abban, hogy a 8 kompetenciának hogyan kell megjelennie a portfólió-készítés és a minősítővizsga során.

Tovább olvasom »

12 lépésben a minősítésig

Lassan közeleg a minősítésre jelentkezés határideje. Gondolja át velünk lépésről lépésre mindazt, hogy milyen utak vezetik a sikeres szerepléshez! lépésként fogadja el: mindenképpen minősíteni fogj...

Tovább olvasom »

2019. évre vonatkozó pedagógusminősítési keretszámok

Az emberi erőforrások miniszterének határozata a 2019. évre vonatkozó pedagógusminősítési keretszámot 35 000 főben határozta meg. A minősítési keretszám kialakításakor az emberi erőforrások miniszt...

Tovább olvasom »