Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Az e-portfólió tartalmi elemei

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. július 20.

Végre itt a nyári szünet, a jól megérdemelt pihenés ideje! Azonban ha Ön a következő évben minősítésre vár, portfólióját november 30-áig fel kell töltenie. A vakáció ideje éppen alkalmas arra, hogy összeszedje gondolatait, ötleteit a feltöltendő anyagokkal kapcsolatban. Cikkünkben az e-portfóliójához szükséges a dokumentumokról adunk áttekintést Önnek.

Az e-portfólió dokumentumai azzal a céllal készülnek, hogy a pedagógus bemutathassa kompetenciáinak fejlettségét. Egy dokumentum elkészítésénél olyan részletességre és szakszerűségre érdemes törekedni, amelynek alapján egy kívülálló számára is pontosan körvonalazódik a bemutatott pedagógiai tevékenység.

Lássuk tehát, mik az e-portfólió tartalmi elemei (a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozat megszerzésére irányuló minősítővizsga vagy minősítési eljárás keretében):

  • Szakmai önéletrajz
  • Eredetiségnyilatkozat
  • Intézményvezető esetén a foglalkoztatási jogviszony fennállásáról szóló munkáltatói igazolás
  • A nevelő-oktató munka alapdokumentumai (egy vagy legfeljebb két csoportprofil (az alább dokumentált órák, tanítási egységek tanulói csoportjának bemutatása); a hozzá kapcsolódó egy vagy legfeljebb két tematikus terv (tanulási-tanítási egység/téma terve); hat óra-/foglalkozásterv a tematikus tervekhez kapcsolódóan; valamint hospitálási napló és esetleírás)
  • A nevelő-oktató munka szabadon választható dokumentumai (összesen 4-6)
  • A pedagógust foglalkoztató intézmény intézményi környezetének rövid bemutatása.
  • A szakmai életút értékelése

A fentieken túl a portfólió a pedagógus választásától függően a következőket tartalmazhatja:

  • A pedagógiai szakmai és egyéb tevékenységek bemutatása, dokumentumai
  • Az önálló alkotói, művészeti tevékenységek bemutatása, dokumentumai.

A szövegfájlok ajánlott formátuma: Times New Roman 12 pt, max. másfeles sorköz, A4 lapméret normál margóval (mind a négy oldalon 2,5 cm).

A Neteducatio Portfólió 2016-os továbbképzéseinek felkészítő anyagai lépésről lépésre nyújtanak segítséget Önnek e-portfóliójához szükséges dokumentumai minél egyszerűbb és gyorsabb létrehozásában.

Rendelje meg most!

Jó munkát kívánunk!

 


ikonOlvasószoba

Személyiségi jogok és a portfólió

Biztosan hallott már arról, hogy a portfóliójában nem írhatja bele a gyerekek nevét, és nem közölhet róluk fotókat, videókat, amik sértik a személyiségi jogaikat. Akkor mégis hogyan oldhatja meg ez...

Tovább olvasom »

Az értékelés elemei

Hol volt, hol nem volt, a minősítésre jelentkezésen túl, de még a minősítési tervbe való bekerülés előtt… volt egyszer a felkészülés és várakozás időszaka…

Tovább olvasom »

Nyári frissítő programok

Nyár, pihenés, feltöltődés… és persze mindaz a feladat, ami a tanév folyamán felhalmozódott. Azonban mindenképpen hagyjon pár napot a nyár folyamán, amit csak magára szán!

Tovább olvasom »