Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Megjelent a Modern Pedagógus sorozat legújabb kötete

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. október 10.

Az idei tanévben már a csapból is a Z és alfa generáció folyik és egyre több pedagógus ismeri fel, hogy mi az, amire ezeknek a gyereknek szüksége van. Ma már azok is próbálnak nyitni a digitális világ felé, akik pár éve még a feladatlapjaikat is kézzel írott formában készítették. Engedje hát meg, hogy bemutassuk Önnek Modern Pedagógus sorozatunk legújabb darabját!

Ennek a folyamatnak az elindításában nagy szerepe volt az e-naplónak, melyet mindenhol kötelezővé tettek, rákényszerítve ezzel a „teljesen analóg” kollégákat is, hogy megkeressék a számítógépen a bekapcsoló gombot.

Egy fiatal, digitális tanárnak az az ötlete támadt, hogy talán érdemes lenne összegyűjteni olyan számítógépes alkalmazásokat, melyek kezelése egyszerű és az oktatásban nemcsak használhatók, de az újfajta igényeket kielégítve modernizálják a tanórákat.

Ő Fegyverneki Gergő, aki a Neteducatio Modern Pedagógus Sorozatának legújabb szerzője, aki IKT-s Ötlettár című kiadványában arra tett kísérletet, hogy a lehető legközérthetőbb módom mutasson be olyan IKT felületeket, melyek bármilyen tantárgy esetében alkalmazhatóak, fejlesztve ezzel az IKT-kompetenciát, növelve a belső motivációt és megnövelve népszerűségi indexünket a Z-k körében.

Egyéni struktúrájának köszönhetően hatékonyan és egyszerűen használható ötletgyűjtésre és új webes felületek megismerésére egyaránt, hiszen a 21. századi tanár eszköztárából nem hiányozhatnak a változatos infokommunikációs technológiák. A kiadvány életkortól és tapasztalattól függetlenül szolgálhat újdonsággal olvasóinak. Korszerű óratervmátrixa segítségével bárki könnyedén beemelheti az IKT-eszközöket a tanulási-tanítási folyamat bármely tevékenységébe.

A könyvben megismertetett eszközöket alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja modernizálni tanóráit. Gyakorlati ötletek, tapasztalatok segítik abban, hogyan használja a felületeket, milyen feladatokat, tananyagot állítson össze a sikeres és eredményes munka érdekében.

Nincs olyan téma, melyet ne lehetne felrázni egy kis IKT-val!

Rendelje meg most: http://neteducatio.hu/uzlet/ikt-s-otlettar/

Váczi Dorka


ikonOlvasószoba

10+1 dolog, amit megtudhat a Z generációról

„Egy ausztrál kutatás publikációja szerint a legújabb Z-nek – más források szerint R-nek (responsibility), vagy D-nek (digitális), illetve 9/11-nek – nevezett generáció tagjai nagymértékben különbö...

Tovább olvasom »

Legyen Ön is 21. századi tanár!

2015-ban az év pedagógiai sikerkönyve volt Prievara Tibor A 21. századi tanár című kötete, melyet most kedvezményesen vásárolhat meg a Neteducatio webshopjából.

Tovább olvasom »

A tanulási stílusok kérdőív pedagógiája minden gyakorló pedagógusnak

Hogyan használjuk fel a tanulási stílusok kérdőívet tanóráink hasznossá tételére? Milyen tanulási stílusok léteznek egyáltalán? Valóban segíthet ez nekünk a mindennapokban? Ismeri a legújabb kérdőí...

Tovább olvasom »