Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív sarok: Dinnye-mánia

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. július 29.

Itt a nyár, itt a dinnye-szezon! Olvass tovább és megtudod, milyen remek dolgokat tudsz készíteni dinnyéből, akár egy kerti partira (vagy panel-partira) készülsz, akár a családodat örvendeztetnéd meg ezzel a finom és egészséges gyümölccsel! De elsütheted ezeket a recepteket az óvodában is, vagy a nyári táboroztatás alkalmával: meglásd, a gyerekek garantáltan odáig lesznek ezektől a kreatív dinnyés finomságoktól! :)

 

Bemelegítésképpen kezdjünk egy üdítővel!

Turmixszal pépesítsd össze a dinnyehúst (magozás után), majd az ízétől függően adj hozzá mézet ízlés szerint. Csepegtesd hozzá néhány citromnak/limenak a levét, majd tálaláskor a poharakba tegyél jeget és a pohár szélére egy szelet dinnyét/limeot. És kész is. :)

 

 

Következő lépcsőfok: dinnye-szendvics!

Vágd mókás alakzatokra a dinnyét, ami lehet akár kis csillag, szív, virág… variálhatod a végtelenségig! Majd erre tegyél sajtot és rá áfonyát – nem csupán mutatós, de finom is. Elsőre talán extravagánsnak hangzik a dolog, de mikor máskor kísérleteznél vele, mint dinnyeszezonban? 

 

Végül jöjjön a desszert: dinnye-jégrém!

Végtelenül egyszerű a recept: magozd ki a dinnyét, majd turmixszal pürésítsd meg (ha nem elég édes, tehetsz hozzá mézet), majd tedd jégkrémkészítőbe (ha erre nincs lehetőség, egy egyszerűbb pohárka, akár joghurtospohár is megteszi), és mehet is a fagyasztóba!

 

Dinnyében gazdag, pihenéssel teli szép nyarat kívánunk!

 

Hudáky Andrea


ikonOlvasószoba

Kreatív Sarok

Pedagógusként az utolsó tanítási nap után sem fejeződik be a munka, hiszen a következő tanévre való felkészülés nyáron veszi kezdetét. Inspirációs cikksorozatunk legújabb részében most olyan ötlete...

Tovább olvasom »

Nyári frissítő programok

Nyár, pihenés, feltöltődés… és persze mindaz a feladat, ami a tanév folyamán felhalmozódott. Azonban mindenképpen hagyjon pár napot a nyár folyamán, amit csak magára szán!

Tovább olvasom »

Gyermekszáj

Üdítő nyári pillanatok a pihenéshez! Olvasd el és mosolyogj egy nagyot azokon a vicces gyermekszájakon, akik a magyartanáraink idei tanévét feldobták!

Tovább olvasom »