Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kreatív délután a művészeti nevelés jegyében

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. november 15.

A Neteducatio Kft. idén is megrendezte már hagyományosnak számító szakmai délutánját, melynek témája ezúttal a komplex művészeti nevelés óvodai megvalósításának lehetősége volt. Több mint 60 kolléga vett részt az eseményen, és reméljünk egytől egyig élményekkel tértek haza.

 

dedikalas

A nap fő témája Szélinger Heni: Apró kezek, nagy művészek című könyve volt, amit a helyszínen kedvezményesen lehetett megvásárolni, és a szerző dedikálta is a példányokat.

„… külön ajándék mindannyiunk számára az egyes fejezetek vége, amelyekben arra látunk példákat, hogy hogyan, milyen módon lehetséges az adott festőt, festményt és témakört egyéb művészeti ágakkal – a komplexitás még szélesebb megvalósításával – összehozni.”  – mondja Bakonyi Anna, aki örömmel írt előszót a kiadványhoz.

 

 

 

 

A kiadványt IDE KATTINTVA LEHET MEGRENDELNI.

 

 

A délutánt Páll Viktória, a Neteducatio Kft. ügyvezetője nyitotta meg, majd következett Szélinger ovismontage1Heni előadása, aki a most megjelenő könyvét, az Apró kezek, nagy művészek című kiadványt is ismertette. Heni egy teljes évet felölelő művészeti projektet mutatott be a jelenlévőknek, melyet érdekes videókkal, képekkel színesített. Külön öröm volt látni a gyermekekkel készített mini-interjúit, melyből megbizonyosodhattunk arról is, milyen mély nyomokat hagyott az óvodásokban a festményes projekt. Az előadó arra is felhívta a figyelmünket, hogy a közös alkotás lényege a szabad önkifejezés, a kreatív folyamatok támogatása, hiszen ahányan vagyunk, annyiféleképpen ragad meg bennünk egy-egy műalkotás, így más-más módon ihlet bennünket is alkotásra. Az esemény második felében, a kézműves asztalánál Heni ezt be is mutatta, VAN GOGH: ÍRISZEK c. festményét alkották újra a résztvevőkkel.

 

 

A nap második előadója Karczewicz Ákreativ1gi volt, akitől mindig sok ötletet tudunk bezsebelni, most sem csalódtunk, sok izgalmas képpel, inspirációval színesítette előadását. Felhívta figyelmünket a párhuzamos napirend fontosságára, és arra, hogy igyekezzünk minél több játékot készíteni a gyerekekkel közösen, amik a csoportszobánk elemei lehetnek. Kitért a szabadlevegőn való játék, felfedezés fontosságára, és megemlítette a Segni mossi mozgásos-grafikai projektet is, amiről videókat találhatunk az interneten (BŐVEBBEN ITT OLVASHATSZ RÓLA). A különböző eszközök és használati tárgyak újrahasznosításáról is szó esett, kézműves asztalánál is e szellemben alkottak a kollégák.

kreativ2

 

 

 

 

A nagyszámú érdeklődés miatt a Neteducatio egy „Csináld magad!” asztalt is beállított, ahol ugyanazon alapanyagok álltak a résztvevők rendelkezésére, ám senki ne mondta meg nekik, pontosan mit kell készíteni. Öröm volt látni, ahogy a pedagógusok fantáziájukat elengedve változatos, kreatív alkotásokat készítenek.

 

 

Reméljük minden résztvevő jól érezte magát ezen a napfényes szerda délutánon, kívánunk mindenkinek sikeres és örömteli munkás, reméljük, hogy találkozunk még rendezvényeinken!

 

 Írta: Deák Virág


ikonOlvasószoba

Festmények az óvodában – Interjú Szélinger Henivel

Szélinger Heni neve sokunknak már ismerősen cseng. Ő az a kreatív és lelkes óvodapedagógus, aki csoportjába már hónapok óta festményeket mutat be a gyerekeknek. Hamarosan megjelenik könyve a Netedu...

Tovább olvasom »

Játékos képességfejlesztés az óvodában

Az óvoda egy varázslatos, biztonságos hely, ahol jó együtt lenni, ahol jó mesét hallgatni, énekelni, táncolni… vagy csak odabújni az óvó nénihez. Mit csináltál ma az óvodában? – kérdezi a szülő gye...

Tovább olvasom »

Őszi zöldségek – óvodai tevékenységtervezet

Ismét egy nagyszerű tevékenységtervezetet kaptunk a “Külső világ tevékeny megismerése, matematikai tapasztalatszerzés az óvodában– továbbképzés óvodapedagógusok számára” képzésünkre.

Tovább olvasom »