Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Kik mentesülnek a minősítés alól?

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. április 14.

Már csak pár hét van a minősítő vizsgára való jelentkezésig, hiszen annak határideje április 30.! De vajon kik azok, akiknek nem kell jelentkezni a minősítő vizsgára, mert mentesülnek alóla? Vegyük most sorra azt, hogy ki ne jelentkezzen minősítő vizsgára!

Azok a pedagógus kollégák, akik 2015. január 1. napjával ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba léptek. Ők a Ped.II.-be való besorolásukat véglegesnek tekinthetik a miniszteri bejelentés értelmében – ez körülbelül 12.000 pedagógust  érint.

Azok a pedagógus kollégák, akiknek az öregségi nyugdíjkorhatárig 2016. szeptember 1-jén kevesebb, mint hét év van hátra.

Így tehát azok a Pedagógus I.-ben lévő kollégák, akiknek kevesebb, mint 7 év van hátra a nyugdíjig, automatikusan Pedagógus II. kategóriába kerülnek – ez körülbelül 18.000 pedagógust érint. Fontos, hogy ide nem tartozik bele a nők 40 év szolgálati idővel történő esetleges nyugdíjba vonulása nem tartozik bele, hanem csak a 65 éves öregségi nyugdíjkorhatárról van szó. 

 

Müller Andrea


ikonOlvasószoba

Hogyan jelentkezzen a minősítési eljárásra?

Mostanában biztosan az Ön intézménye is a minősítésre jelentkezéstől hangos. Kinek, mikor, milyen feltételekkel kell jelentkeznie, mik a fontos dátumok… De azt vajon tudja, hogy mi a módja a jelent...

Tovább olvasom »

Minősítési tervbe kerülésre várva

Idén kerül be a minősítési tervbe és portfóliót kell írnia? Mit tehet addig, míg arra vár, hogy kiértesítsék a minősítési tervbe való bekerülésről?

Tovább olvasom »

Mindent az etika pedagógus továbbképzéseinkről

Kíváncsi arra, hogy mit és milyen módszerekkel érdemes etika címszó alatt oktatni? Keres egy akkreditált továbbképzést, aminek elvégzésével Ön is taníthatja a tárgyat?  Ha a kérdések valamelyikére ...

Tovább olvasom »