Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Gamification! – Belevágna? Segítünk!

Írta: Neteducatio Dátum: 2016. szeptember 06.

Ha szereti néha kicsit elengedni a gyeplőt, ha híve az egyéni tanulási útvonalaknak és szívesebben alkalmaz folyamatos értékelést a szummatív helyett, akkor a játékosítást Önnek találták ki!

Ha nyitott az újfajta pedagógiai módszerekre, szereti frissen tartani tanári repertoárját, biztosan hallott már a gamifikációról, mely a tanulásban kiemelt szerepet játszó kíváncsiságra, jutalmakra, versengésre helyezi a hangsúlyt, és ezzel segít túllendülni a Z generáció körében gyakorta tapasztalható – ám nagymértékben félreértett – motivációs problémákon. Felelős pedagógusként meg kell próbálnunk áthidalni ezt a problémát, hiszen az iskolából kikerülve a nagybetűs életben, a munkaerőpiacon is megjelenhet a motivációs válság. Ha már a tanórákon eszközt adunk a motiválatlanság megszüntetésére, később is könnyebben boldogulhatnak a fiatalok a rájuk osztott feladatok megoldásában.

A Z generáció egész sok dologban eltér az eddigi generációktól. Jellemző rájuk a tartalom- és tudásorientáltság, ugyanakkor fontos, hogy szinte folyamatos az életükben a multitasking. Emiatt koncentrálóképességük időtartama alacsony, gyorsaságot többre értékelik a pontosságnál. Ez a generáció szívesebben végzi munkáját csapatban, számukra a gamification rendszere és az ehhez igazodó tananyagok és feladatok kiapadhatatlan lehetőséget jelentenek. A Z generáció jellemzőiről itt olvashat bővebben.

A gamifikáció egy kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését olyan témák iránt is, ami látszólag egyáltalán nem érdekli őket, csak külső kényszer hatására hajlandóak foglalkozni vele.

Mitől lesz jó? Hogyan működik a gyakorlatban? Mik a további előnyei? Tőlünk megtudhatja!

Ne féljen belevágni, pörgesse fel tanóráit és élje át az érzést, amikor tanulói teljes lelkesedéssel és odaadással oldják meg feladataikat!

Játékkal jobb tanítani! – a gamification elmélete és gyakorlata kezdőknek 15 órás 15 kreditpontos tréningünk segíthet Önnek. Magyarország első e-learning alapú gamification képzése segít a módszer elméletének megismerésében és a megszerzett elméleti tudás gyakorlati alkalmazásában. Segítségünkkel kidolgozhatja saját rendszerét, melyet a képzés elvégzése után akár nyomban be is vezethet!

Képzésünket megvásárolhatja az alábbi linken: http://neteducatio.hu/kepzes/jatekkal-jobb-tanitani-a-gamification-elmelete-es-gyakorlata-kezdoknek-15-ora-15-kredit/

Váczi Dorka


ikonOlvasószoba

Kreatív sarok: inspiráló osztályterem

Az új tanév mindig megfelelő alkalom arra, hogy újragondoljuk az osztályterem berendezését, szervezését, új szabályok bevezetését, melyek a tanulást segítik.

Tovább olvasom »

Egy jó ötlet évkezdéshez

Lassan itt a szeptember, szinte minden pedagógus elkezdte az új tanévre hangolódást. Cikkünkben megismerhet egy módszert, melyet érdemes még év elején bevetnie osztályaiban. Később nagy segítség le...

Tovább olvasom »

Hogyan nyerjen időt a mindennapokban?

Ne hagyja, hogy a fejére nőjenek a tervezési feladatok, és összecsapjanak a feje felett a hullámok! Egy kis leleményességgel és csapatmunkával órákat spórolhat magának, és a kollégáinak is! Olvassa...

Tovább olvasom »