A modern pedagógus NAGYKÖNYVE – A szemlélettől a megvalósításig


BORITO_MPK

 Értsünk szót a 21. századi gyerekekkel, legyen stresszmentesebb a tanítás!

Dr. Gyarmathy Éva előszavával. 

Kiknek ajánljuk? Felsős tanár, Intézményvezető, Középiskolai tanár, Pedagógus, Tanító
Azonosító:

Bruttó:

3 890 Ft

Részletes információ

 

 

Értsünk szót a 21. századi gyerekekkel, legyen stresszmentesebb a tanítás!

 

A pedagógusok többségének a legnagyobb kihívás a 21. században a 21. századi gyerekeket 21. századi módszerekkel eredményesen az életre nevelni.

A modern pedagógus nagykönyve segítségével megtudhatod, hogy milyen utakon lehet a jövő generációjával sikeresnek lenni,  és ehhez nemcsak elméletet, hanem a mindennapi gyakorlatba egyszerűen bevezethető, és a munkádat támogató megoldásokat ismerhetsz meg.

 

“A pedagógus szerepe megváltozott a 21. századra, bár ez nem mindenhol látszik. A tanítás sokkal inkább tanulásszervezés, mint a tananyag átadásának biztosítása. A tanár feladata, hogy a tanulóknak a legoptimálisabb tanulási kereteket adja. Ehhez tartozik, hogy kiválasztja, amire a tanulónak szüksége van, rendszerezi, értelmezi és alkalmazhatóvá teszi a tudást. Ez a könyv pedig éppen azt teszi, amit egy jó pedagógusnak kell: rendszerez, értelmez, alkalmazhatóvá tesz.” Dr. Gyarmathy Éva

 

A modern pedagógus nagykönyvével arra törekszünk, hogy a 21. századi kompetenciaterületek mindegyikének fejlesztéséhez támpontot adjunk. Fejezeteink az elmélettől a megvalósítható módszertanokig egy új szemléletű pedagógiai célrendszer mentén változatos ötletekkel, javaslatokkal mutatnak utat az újfajta kompetenciafejlesztés területén, hogy a 21. századi iskola valóban a JÖVŐ iskolája lehessen a MA pedagógusai segítségével.

 

A kiadvány felépítése:

 • Dr. Gyarmathy Éva előszava
 • Váczi Dorottya: Utak a változásba – Az önszabályozás fontossága a 21. században
 • Nemes-Nagy Katalin Erika: Probléma? Megoldva ✔ – Projektek valós problémákon keresztül
 • Bognár Amália: EGYÜT(I)T MŰKÖDIK? – A digitális együttműködés lehetőségei
 • Havassy András: BYOD – digitális intelligencia fejlesztése okostelefonokkal

 

Oldalszám: 176 (B/5 méretű)

Szakmai lektor: Dr. Gyarmathy Éva

 

Miért nem hiányozhat az Ön könyvespolcáról sem?

 • Mert a szemléletváltás már nem kikerülhető, de ezzel a kiadvánnyal könnyebben sikerül.
 • Mert kell egy fogódzó a 21. század oktatásához.
 • Mert hiánypótló, egyedi.
 • Mert igazi innovatív, 21. századi eszközöket mutat be.
 • Mert digitális és mégis közérthető.
 • Mert minden pedagógusnak szüksége van egy ilyen 21. századi eszköztárra.
 • Mert valós pedagógiai problémákra valós válaszokat ad.
 • Mert olyan gyakorlati segítséget nyújt, amelyet azonnal ki tudunk próbálni.
 • Mert sokkal olcsóbb, mint egy tanfolyam, mégis annyi ismeretet nyújt számunkra.
 • Mert a szemlélete nemcsak gyermekközpontú, hanem főként pedagógus központú.

 A szerzőkről

 

Bognár Amália

Magyar nyelv, irodalom és történelem szakos tanár. Előszeretettel olvas és keresgél hazai és külföldi weboldalakon olyan lehetőségek után, amelyek lehetővé teszik a hagyományos úttól eltérő oktatási módszerek alkalmazását, így talált rá a digitális pedagógiára is. Ekkor még elsősorban a tanulói motiváció céljából használta, később pedig a tananyagtartalom élményszerű, hatékony, játékos feldolgozása okán.
Az egyik legfőbb feladatának tartja a digitális világgal kapcsolatos szemléletformálást, amely a közvélemény, a szülők, a pedagógusok, diákok erről alkotott véleményét hivatott alakítani. Az elmúlt években e célból kezdte el publikálni a gyakorlatban kipróbált ötleteit, tapasztalatait, valamint szakmai blogot is indított, ahol digitális feladatokat, programokat ajánl pedagógusoknak (http://qqcska.blogger.hu/).

Havassy András

A Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium földrajztanára. 1994 óta dolgozik tanárként és azóta folyamatos önképzéssel tanulja az IKT-eszközök használatát. 2014-ben kezdték el diákjaival okostelefonokat használni órákon. Elsősorban olyan alkalmazásokat keresett, amelyekkel saját tananyagokat lehet létrehozni. Már a telefonok használata előtt is az előhívás alapú tanulásban rejlő lehetőségekkel próbálkozott, így a tesztprogramok kerültek érdeklődése központjába. IKT és BYOD tapasztalatairól blogot (havassy.wordpress.com) ír és több mint 10 éve honlapján (www.havassyandras.com) osztja meg a tanításhoz használt segédanyagait.

Nemes-Nagy Katalin Erika

A Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolájában tanít közel tíz éve természettudományos tárgyakat, valamint HÍD programos gyerekek osztályfőnökeként tevékenykedett. Már pályája kezdete óta törekszik az IKT-eszközökkel támogatott projektpedagógia minél széleskörűbb beépítésére a tanítási gyakorlatába. Iskolájában zömmel hátrányos helyzetű, más intézményekben nem boldoguló tanulási és vagy magatartási problémákkal küzdő, alulmotivált fiatalok felzárkóztatásával, szakmához segítésével foglalkoznak. „Gyakran kérdezik tőlem, hogy honnan van ennyi erőnk ilyen nehéz körülmények között dolgozni? Az első években el sem tudtam képzelni, hogy itt lehet 21. századi módszerekkel tanítani. Lépésről lépésre haladtunk előre és próbáltunk ki új dolgokat, ami bevált, az hosszú távon beépült a tanulási folyamatukba. Még ma is gyakran érzem úgy, mintha egy GPS navigátor lennék egy rutintalan sofőr autójában, annyiszor tervezünk újra. Valahol épp ez a csoda ebben, nem? Folyton reagálni a változásokra, keresni az újat. Számos sikeres, mintaértékű és legalább ugyanennyi botladozó, kevésbé jól működő projekt után sem cserélném másra.”

Váczi Dorottya

A Neteducatio szakmai munkatársa és egy budapesti tánciskola történelem-magyar szakos tanára, több mint tíz éve a tanári pályán. A tanítás egyrészt hatalmas motiváció számára, hogy folyton továbbképezze magát, másrészt a Neteducationál végzett szakmai munkája és a megismert módszereknek kiváló gyakorlati terepe az iskola. Amióta belekezdett ebbe a “párhuzamos projektbe”, olyan témákban volt lehetősége elmélyülni – és azokat a gyakorlatban is tesztelni -, mint a gamification, a demokratikus nevelés, a pozitív pszichológia a pedagógiában, a szülőkkel való együttnevelés, az optimizmus- és mindset-tréning vagy a mindfulness. És persze nem maradhat ki a sorból a digitális eszközök használata sem, mely elengedhetetlen a 21. századi iskolában.

 

Fizetési módok: 

  • Utánvétel: 1400 Forint postaköltség
  • Bankkártyával történő fizetés esetén: 890 Ft postaköltség
  • Személyes átvétel irodánkban előre fizetéssel: ingyenes – Szünetel
  • A kiszállítás a GLS futárszolgálattal történik
  • Az alábbi országokba vállaljuk a csomagok kiszállítását: Ausztria, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia. Ajánljuk, hogy ebben az esetben az Online bankkártyás fizetést válassza.

 

 

12.000 Ft feletti vásárlás esetén a magyarországi kiszállítás INGYENES! A könyv postázása 2018.04.19-től indul.

 

A kiadvány megvásárlásához nem kell mást tennie, mint a kosárba gombot megnyomnia!– A gomb megnyomása után általános adatokat kell megadnia, amelyek a számlázáshoz és a szállításhoz szükségesek. Lehetősége van átutalással, bankkártyás fizetéssel kiegyenlíteni a kiadvány árát. A személyes átvétel az irodánkban történik. A szállítási költséget automatikusan hozzáadja a rendszer, amennyiben nem a személyes átvételt választja.

 


Bruttó:

3 890 Ft