Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjei általános iskola kategóriában

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. február 19.

Ismerjétek meg a 2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjeit középiskola kategóriában. A neveknél a jelölő által írt ajánlás szerepel. Szavazni itt tudtok: ÁLTALÁNOS ISKOLAI JELÖLTEK

 

Alasztics Andrea

A jelöltem gyógypedagógus Budapesten, az Újbudai Montágh Imre Általános Iskolában, ahol enyhe  értelmi fogyatékos és autista gyermekeket oktat. Fiatal kora ellenére, még soha sem láttam nála rátermettebb, nagyobb szakmai tudással, hatalmasabb szívvel rendelkező pedagógust. Szívét, lelkét beleadja a munkába. A gyerekek akiket tanít, és azok is akiket nem tanít ,egytől egyig imádják. Ő biztosan megérdemelne egy díjat.

 

Bartalis Katalin

A felkínált igazgató helyettesi pozíciót visszautasította, mert úgy nem taníthatna 22 órában. Naprakész szakmai tudással rendelkezik. Belső igénye az önképzés. Nem számolja a kötelező helyettesítési óráit, szinte bármikor vállalja azt. Lelkiismeretes és a legemberibb Pedagógus! Nevelés és oktatás a lételeme.

 

Bobonkáné Vass Erika

Rendkívül precíz, empatikus, hivatása a tanítás, szakmailag maximálisan elismert, erején felül teljesít, igényes, segítőkész

 

Császár Gáspár

Több mint 16 éve dolgozik a pályán, főként testnevelést oktat. Több budapesti iskolában ért el sikereket kosárlabdában, vagy a labdarúgásban. Kerületi, megyei, országos versenyeken is szép eredményeket értek el. Újpesti iskolában elismerő oklevelet kapott, állami elismerésben is részesült kiemelkedő munkájáért. Jelenleg egy pest megyei község iskolájában dolgozik, hogy sportiskolaként is működhessen az intézmény.

 

Dérné Veresegyházy Erika

Facebook csoportot alakított, hogy jobban együtt tudjanak működni a tanítók az új tankönyvekkel és az általuk tanított tantárgyakkal kapcsolatban. Személyesen még nem találkoztunk, de privátban sokat segített interaktív feladatok készítésénél. Mindenkinek szívesen segít, akármilyen problémát olvas a hozzászólásokban. Munkáit, fejlesztéseit közkinccsé teszi, ezzel támogatva a kollégákat.

 

Eöri Márta

Kiváló szakember! A puskás Ferenc Általános Iskolába tanít Kispesten.

 

Erős Lászlóné

18 évet tanítottunk együtt. Minden óráját a változatosság, színes ötletek, kreatívitás jellemzi. Karizmatikus egyéniség, ő az igazi TANÍTÓ típus. Egyetlen hangos szó nélkül, igazi tekintéllyel tudja a tanulókat irányítani. Emellett szerény, barátságos, és kész bármikor bárkinek segíteni.

 

Farnadi Tamara

Tamara különleges módját találta meg annak, hogy az alsó tagozatos gyerekek igazán testközeli élményként találkozhassanak a zenén keresztül a társművészetekkel. Kokas Klára komplex, harmonikus személyiséget fejlesztő pedagógiájára alapozva tanít, nevel; a kodályi elveket saját élményalapú, a legmesszemenőbben emberközpontú tanórán valósítják meg a gyerekek. Társakra, környezetre, egymás érzéseire, a világ szépségeire érzékeny, be- és elfogadó közösséget épít a zenén keresztül, a zene által. Individuális, egymástól távolodó, technokrata világunkban Tamara és humánus munkássága olyan kincs, mely elismerést érdemel.

 

Fónainé Fischer Judit

Kiváló tanító, főként a matematika tanítása területén. Nincs diák, aki ne imádná a tantárgyát. Nagyon sok eszközzel, változatos módszerekkel tanít. Órái érdekesek, vidámak. Tanítási módszerét  oktatni kellene a leendő tanítóknak. Kiemelkedő a tehetségek felismerésében és segítésében.  Kiváló versenyeredményei vannak. A logikus gondolkodás fejlesztése átszövi minden óráját. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet a gyerekek megismerésére, egyéni tanulási utakat mutat. Kiemelkedő ahogyan segít kollégáinak is. Rendszeresen látogatják óráit, konzultálnak vele szakmai kérdésben. Tanítványai, kollégái és a szülők is tisztelik és szeretik. Nagyon jó szívvel ajánlom!

 

Gólyáné Csörgő Otília

Munkája és családja mellett, nemcsak létrehozója, hanem évek óta életben tartója is számos szakmai csoportnak a Faceebookon. Gyakorlatilag az összes alsó tagozatos órához, remekül működő csoportokat hozott létre. (Alsó tagozaton…címekkel) A szervezés, karbantartás mellett rengeteg anyaggal és tanáccsal segítette, segíti  a csoportokon keresztül is kollégáit szerte az országban, és a határainkon túl is. Kitartása, munkabírása, kedvessége segítőkészsége határtalan. Szerénysége ellenére a nevét már több mint 6000 kolléga (vagy jövendő kolléga) ismeri, és emlegeti hálával.

 

Göntérné Tatár Zita

Zita a világ legtürelmesebb embere. Kis tanítványait mindig meghallgatja, toleranciára, kitartásra neveli őket. Boldog és sikeres, érdeklődő és lelkes, az újra nyitott, toleráns gyermekek alkotta közöségeket nevel. Szakmailag igényes, az újra nyitott, számos továbbképzésen részt vesz. Mindig kedves, mindig mosolyog, lehet nála hibázni és tévedni, hiszen megbocsátó és jólelkű. Meghallgatja a gyermeket, a szülőt,  a kollégát és a főnököt, de döntéseit mindig a gyermek érdeke vezérli. A világ legjobb angolóráit ő tartja. Luca lányom visszajár hozzá, mert ő már “kinőtte” Zita nénit, de a véleménye továbbra is meghatározó számára. Lujzit pedig, ha  bárki kérdezné, döntött. Ő tanító néni lesz, mint Zita néni. És úgy is fogják hívni…

 

Horváthné Kutasi Krisztina

Kislányom most elsős. Nem is kívánhattam volna jobb osztályfőnököt neki!❤ Magyart tanít nekik Kriszti néni. Én nem is láttam még ennyi piros pontot, dicséretet!😃 Fantasztikusan jól ösztönzi, bátorítja őket. Nagyon szeretik a gyerekek!❤ Mindez mellett még ő is képzi magát, ha jól tudom ő lesz (vagy már az) az igazgató helyettes a Vaszari Ihász Gábor Ált. Iskolában. Mindenféle díjat megérdemelne, nagyon jó ember.

 

Joó Zoltánné

Empatikus, türelmes, szeretetre méltó, emberi, kitartó, küzdő, figyelmes, és mindent megtenne a gyermekek érdekében. Fantasztikus ember. Nagyszerű csodálatos szeretetre méltó, empatikus tanár.

 

Joós Annamária

Annamária 2000 óta tanít a Ramassetter iskolában. Tanító végzettséggel kezdett dolgozni a Kisegítő Iskolában, ahol összevont osztályban tanította speciális nevelési igényű diákjait óriási lelkesedéssel. Hamarosan gyógypedagógusi diplomát is szerzett. Töretlen lelkesedéssel foglalkozott és foglalkozik a mai napig tanítványaival. Kisfia születése után általános iskolai tanítóként tért vissza, de a mai napig a pedagógusi munka minden területén kiválóan tudja kamatoztatni gyógypedagógusi tapasztalatait. Nem harsány, teszi a dolgát,a mindennapok hőse. Természetismeret műveltségterületével a felső tagozaton is oktat. Nap mint nap a teljességre törekszik mind a  munkájában mind pedig a családi életében. Igazi példaként állítható minden kezdő pedagógus elé.

 

Lovassné Boros Viktória

Kolléganőm tele van szeretettel. Minden tanítványában a pozitív jellemzőket keresi. Mindenkivel kedves, barátságos, türelmes. A tanítási órákon rendszeresen változatos munkaformákat alkalmaz. Óraira alaposan felkészül. Az igazgatók munkáját segíti. Mivel több tíz éves tapasztalattal rendelkezik, szívesen segít bárkinek, aki ezt kéri. Szakmai lapokban több írása megjelent, előadást tartott a minőségbiztosítási rendszerről. Ezeket kevesen tudják róla, mert ő ezzel nem hivalkodik. Rendszeresen szervez az iskola összes tanulója számára színházlátogatásokat. Bábszínházba viszi a bérletes gyerekeket. Kiváló pedagógus, kiváló ember!

 

Magvas Istvánné Marianna

Már maga a jelenléte nyugalmat áraszt, nagyon jó tanító és egyben  röplabda edző. Matematikát, környezetet, rajzot, testnevelést tanít. Nagyon szereti a gyerekeket, közvetlen a szülőkkel, mindent meglehet vele beszélni. A gyerekek nagyon szeretik, nagyon sokukat készíti fel  versenyekre. A gyerekek az életei. Ha valamelyik tanulója valamiben hiányt szenved, próbál nekik segíteni, és általában sikerrel jár, mert mindent megtesz értük.  Nagyon örülök, hogy ő  a tanárunk, egy nagyon jó embert ismertem meg az ő személyében, én nagyon szeretem őt ,mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ilyen tanára legyen.

Mariann egy csupa szív ember, célja a gyerekek fejlesztése, tanítása, nem csak az iskolai dolgokra, hanem az életre is tanít. A helyi röplabda egyesület lelke, edzője. Emellett sérült gyermekek fejlesztésével is foglalkozik, rengeteg képzésen vesz részt.

 

Magyar Nóra

Magyar Nóra néptáncot tanít a szegvári Forrai Máté Általános Iskolában, alsó és felső tagozatban órarend szerint. Minden tavasszal közel 100 gyerekkel indul szakmai versenyeken, ahol mindig kiválló értékeléssel szerepelnek.  Kitartó munkájának köszönhetően a gyerekek szólótánc kategóriában is sikeresek. A ruhákat gyakran ő varrja, hogy a megjelenésben is megfelelő legyen a tánc. Mivel kis faluban élünk elmondható, hogy nincs olyan gyerek, akit ne táncoltatott volna meg. De ez több, mint egy tesióra. Értéket kapnak a gyerekek: tartást, jó modort. Megtanulják mit jelent egyként csapatban dolgozni. Áldozatos munkáját megköszönve szeretném javasolni őt a pedagógus Oscar-díjra.

 

Molnárné Tóth Ibolya

Ibolya nagyon szívesen segít mindenkinek. Interaktív feladatait, amiket készít a gyerekeknek, megosztja minden alkalommal pedagógus társaival is, így segítve a számára idegen pedagógusok munkáját is. Munkái színvonalasak és könnyen használhatóak. Köszönöm szépen a többiek nevében is!

 

Nyiszlai Zsuzsa

A világ legjobb ének tanára. A 17.ker.Diadal úti általános iskola dolgozója, aki minden energiáját abba teszi bele, hogy őrizze a hagyományokat és élményt adjon a gyerekeknek. Lengyel testvér városba szerepelteti a dudorászokat, és mindig tejszínes palacsintákkal várja a szereplőket. A csiszolatlan gyémántokból ékkövet készít. Tanít néptáncot, furulyát, zongorát, éneket. Ezenkívül lehetőséget ad a tehetségek kibontakoztatására, valamint mindig van mindenkihez 1-1 jó, baráti szava.

 

Pálfi Edit

A legjobb tanító néni, akit valaha ismertem! Megalapozza a gyerekek tanulási kedvét, szeretetét! Következetes és alázatos tanító! Méltó a díjra!

 

Ravasz Ildikó

Kedves szavazó! Ha mindenképpen szavaznál válaszd Ravasz Ildikót, aki úgy tanítja a matematikát, mint még soha senki más. Az általa tanított diákok megszeretik a matematikát, és így könnyebben veszik a tantárgy akadályait. Személy szerint őt tartom a legmegfelelőbb jelöltnek erre a díjra. Ha nem szeretnéd el pazarolni a szavazatod, tudod kire kell szavaznod. ;) HAJRÁ ILDI ❤

 

Silbermann Zsóka

Nagyon szereti a munkáját és a gyerekeket. Azt hiszem, ez kölcsönös. Nagy hozzáértéssel, felkészültséggel dolgozik évek óta fáradhatatlanul. Ezért csak köszönet és ez a díj jár neki.

 

Smohay Katalin

Katalin tanító és fejlesztőpedagógus. Akaraterejéből és lelkesedéséből született meg 2011 tavaszán Polgárdin egy nappali ellátást nyújtó gyermekvédelmi intézmény, a Don Bosco Iskolaház. Az azóta is nap, mint nap 20 helyi, nehéz sorsú gyermeket nagy szeretettel fogadó intézmény lett Böjte Csaba ferences szerzetes első magyarországi napközi otthona. Munkája és szakmaisága nyomán kezdte meg működését Székesfehérváron is egy nevelési-gyermekvédelmi intézmény, a Szent Imre Iskolaház. Katalin jelenleg 3 gyermekes anyuka, aki GYED alatt is biztató barátként és odaadó önkéntesként segíti a nevelői munkát Polgárdin.

 

Tóth Ferencné Madosfalvi Vera

Osztályfőnök, minden gyerekhez külön-külön közeledett, megtalálta az utat hozzájuk. Mindegyik gyerkőcnek egyenként készít ajándékot, ami például év elejére az ellenőrzőre egyedi borító. Most nyolcadikos az osztály, tyúkanyóként jött velük a felvételi megírásakor, maga sütötte csokis linzerrel indította őket a megmérettetésre.

 

Varga Ferencné

Varga Ferencné  – a gyerekeknek Marika néni – 14 éve kollégám.  Mint kollégaként, mint szülőként mondhatom, hogy született pedagógus,  a gyerekek közé termett. Mindig nyitott az új dolgok felé, a gyerekek kedvét,  érdekét keresi. Szülőkkel való kapcsolata kiváló. Igazi gyermekközpontú pedagógus.

 

Varga Tímea

Kolléganő, volt egyetemi csoporttárs, barátnő, osztályfőnök, édesanya, feleség, tanító néni, néptánctanár, pszichopedagógus…és még sorolhatnám. Le sem lehet írni azt a sokfajta szerepet és tevékenységet, amelyekben Tímea remekül helytáll. Mégsem lehet elég hiteles, amit én mondok róla, nem engem, hanem a gyerekeket és a szülőket kell megkérdezni. Ők mind IGEN-t mondanak rá. Hogy miért? Mert SZERET, szeretetével beragyogja a tanítványait, szakmailag felkészült, áldozatkész munkájával tudást közvetít, miközben maga is tanul…igen, tőlük: a legkisebbektől. Nap, mint nap rácsodálkozik a gyerekarcra, mosolyával bizalmat sugároz. Ugyanakkor be meri vallani, ha hibázik vagy fáradt. Aztán újra erőt merít, mert várják őt, számítanak rá. Nemcsak a tanteremben, hanem a színház látogatások szervezésében, az iskola utáni közös főzésekben, síelés, és korcsolyázás, vagy egy meghitt beszélgetés alkalmával…mindig jelen van.

 

Villányi Kinga

Nagyon lelkiismeretes, mindene a gyerekek. Szakmailag kifogástalanul, játékos formában tanítja a gyerekeket, amit a gyerekek örömmel tanulnak. Remek ötletei vannak.

 

Völgyi Zsolt

EMBER! Jövőre megy nyugdíjba, de volt tanítványai még ma is visszajárnak hozzá. Vicceivel, lazaságával a gyerekek kedvence évek óta. Mindenkihez csak jó szava van!!

 

Wischyné Veszprémi Eszter

Mind emberileg, mind szakmailag KIVÁLÓ ember!!!! A volt tanítványai a mai napig példaképként tekintenek rá!!!

 


ikonOlvasószoba

2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjei középiskola kategóriában

Ismerjétek meg a 2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjeit középiskola kategóriában. A neveknél a jelölő által írt ajánlás szerepel. Szavazni itt tudtok: KÖZÉPISKOLAI JELÖLTEK

Tovább olvasom »

2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjei óvoda kategóriában

Ismerjétek meg a 2018-as Pedagógus Oscar-díj jelöltjeit középiskola kategóriában. A neveknél a jelölő által írt ajánlás szerepel. Szavazni itt tudtok: ÓVODAI JELÖLTEK

Tovább olvasom »