Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Korcsolyázzunk!

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. január 26.

Kinézek az ablakon és még mindig havas a táj. Emlékeim szerint az utóbbi években ennyire tartósan megmaradó havas utak nem igazán voltak. Persze a tévedés jogát fenntartom, hiszen ki emlékszik már a „tavalyi hóra”?

Ez a havas táj, az óvodás gyermekek számára viszont élményekkel teli lehetőségeket ígér. Hiszen a szánkót nem kell 1-2 nap után eltenni, jobban megtapadnak azok a hógolyók, hogy aztán hóember emelkedjen ki az óvoda udvarán. Célba dobó versenyt is lehet szervezni és természetesen havas kísérletekkel tudjuk színesíteni az óvodai mindennapokat. Egyre több óvodában sikerül megszervezni az óvodapedagógusoknak, hogy a nagyobb gyermekeket elvigyék korcsolyázni, megismertessék őket ennek a sportnak az alapjaival is. Így a mostani videóban egy korcsolyázó kislány látható, amelyet szintén nagyon egyszerű elkészíteni, és hiszem, hogy a gyerekek mosolygós arccal fogják használni.

Tipp: A játékot nehezíthetjük, ha egy vastag kartonra (jégpálya) egy egyenes vonalat rajzolunk, a gyerekeknek pedig ezen a vonalon kell a korcsolyázó kislányt végigvezetni. Hogy hogyan? Az az alábbi videóból fog kiderülni.

A sablon itt található:

http://drukowanka.pl/kolorowanki-zima/1394_jazda-na-lyzwach.html

Kreatív, játékos napokat kívánok!

Nótinné Csikós Marianna


ikonOlvasószoba

Farsangolás – A világ legegyszerűbben elkészíthető bohóca

Na jó, a fenti cím kicsit túlzás, de hogy pofonegyszerű lesz elkészíteni hajtogatással a bohóc fejét, az a videóban is látható lesz.

Tovább olvasom »

Bábjátékok kincsestára

Miért jó bábozni? Ha röviden szeretném megválaszolni a kérdést: Mert a gyerekek szeretik nézni, ahogyan a bábok életre kelnek, ahogyan a mese a szemük előtt játszódik és egy különös, varázslatos vi...

Tovább olvasom »

Mire számítsak? A sikeres minősítésről, számokban

Hogyan értékelnek a szakértők? Mitől függ, hogy elérem -e a minimum kompetenciaértéket? Hogyan tudok minél jobban felkészülni a védésre? Nos, néhány hasonló kérdésre választ kaphat ebből a cikkből.

Tovább olvasom »