Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Százhalombattán (is) jó pedagógusnak lenni!

Írta: Neteducatio Dátum: 2018. május 14.

Május 11-én került megrendezésre a Neteducatio és a Százhalombattai Napsugár Óvoda közös rendezvénye, mely a most 50. születésnapját ünneplő intézmény rendezvénysorozatának egyik fontos állomása volt.

 

1.Kell egy hívogató hely

„Aggódva szorítja édesanyja kezét a három éves kisgyermek az óvoda kapuja előtt. Tágra nyílt szemében ott bujkál a kérdés: vajon mi vár rám? De lassan feloldódik a szorongás, a félelem, mert az elengedő kéz helyett egy másik kéz szorítja kezét, aki sok élményt, szépet kínál számára: színes játékot, sétát, gyönyörű mesét, színes ceruzát az alkotáshoz, fantáziához. – Agyagból gyúrható répa orrú hóembert, a dalok ritmusát – mint szívdobbanást, a környezetünkben játszó kis cicát, a jókedvű kertész bácsit.”

Ezzel a mondattal kezdődik a kerek évfordulót ünneplő óvoda Pedagógiai Programja, és aki beteszi a lábát a takaros intézmény területére, egyből érezni fogja, hogy ez bizony a csodák helyszíne. A résztvevőket Sinka László alpolgármester köszöntötte ezen a verőfényes pénteki napon, aki megosztotta velünk élményeit, emlékeit és benyomásait az óvodáról, és Százhalombatta városáról is.

 

 

2.Az összefogás nagyon fontos

Balla Ildikó óvodavezető színes prezentációjában egymást követik a jobbnál jobb öltetlek. Láthatjuk, hogyan készült növénysimogató, kősimogató a szülők közbenjárásával, s megtudjuk, hogy mezítlábas ösvény és gyógynövény kert is van az óvoda ligetes, impozáns udvarán. Ildikó többször is kiemeli, hogy az összeszokott és lelkes kollektíva náluk nagy családként működik, ahol a takarító nénitől kezdve a szülőkön át a pedagógusokig és a dajka nénikig mindenki pótolhatatlan.

 

 

3.Alfák az óvodában

Páll Viktória, a Neteducatio Kft. ügyvezetője a különböző generációkat ismertette egy tartalmas és olykor megmosolyogtató előadásban. Hiszen mindannyian magunkra ismertünk egy-egy szakaszban, sőt, újabb ötleteket, technikákat kaptunk, amivel hatékonyabbá tehető az óvodán belüli, illetve a pedagógus-szülő kommunikáció is.

 

 

4.Nem minden robban, ami kísérlet

A kellemes kávészünet után Deák Virág előadását hallgathatták meg az érdeklődő pedagógusok. A matematikai tapasztalatszerzés óvodai formái mellett olyan kísérleteket mutatott be, melyek óvodában, iskolában gyerekekkel is kipróbálhatóak. A pedagógusok lelkesen fotóztak és jegyzeteltek, reméljük, minél több intézménybe jut el az üzenet: tapasztalni, tapasztalni és még többet tapasztalni!

 

 

5.Családias hangulatban

A finom ebéd után újra a szakmai munkáé volt a főszerep. S bár a résztvevők korántsem érezték tehernek a három műhelyben zajló közös munkát, azért a végére mindannyian jól elfáradtunk. Balavics Laura, dr. Asztalos Kata, Karczewicz Ágnes és Dóra mindannyian nagy sikerrel zárták a napot, az elégedett pedagógusok pedig hangosan ecsetelték az udvaron ki mikor és hogyan fogja bevinni a csoportba, osztályba a mai nap elhangzottakat.

 

 

Reméljük minden vendégünk jól érezte magát, és találkozunk még a következő szakmai napunkon. Ígérjük, hogy ott is a feltöltődésé, a jóízű beszélgetésekért és a módszertani megújulásé lesz a főszerep!

 


ikonOlvasószoba

5+1 tipp Célestin Freinet módszertanából

Célestin Freinet XX. századi néptanító, reformpedagógus, a munkaiskola képviselője. Szintén pedagógus feleségével 1935. október 1-jén nyitották meg magániskolájukat, Modern Iskola néven. Az itt fel...

Tovább olvasom »

Ez a gyerek más!

Pedagógusként úgy érezhetjük, hogy egyre több eltérő fejlődésű gyermek kerül az óvodákba, iskolákba. Hajlamosak vagyunk azonnal diagnosztizálni, különböző címkéket aggatni rájuk, és betenni őket eg...

Tovább olvasom »

A 2017-es év elégedettségmérő kérdőíveinek eredménye

A Neteducationál 2017-ben végzett tanulóink elégedettségmérő kérdőíveit a jogszabályi követelményeknek megfelelően kiértékeltük. Résztvevőink teljes mértékben elégedettek voltak képzéseink, szakmai...

Tovább olvasom »