Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Suliválasztó 2023 -Szülők, diákok, pedagógusok figyelem – középiskolai felvételi 2023

Írta: Neteducatio Dátum: 2023. október 05.

 

Régi hagyományokra visszatekintő, de évek óta nem elérhető gyűjtemény jelenik meg október első napjaiban, a „Suliválasztó katalógus”, amely a most a nyolcadik osztályt kezdő diákok és szüleik számára egy kötetben vonultatja fel a fővárosi és Pest megyei középiskolákat.

 

Évek óta nem jelent meg egyetlen olyan kiadvány sem, amely összegyűjtötte volna a középiskolák minden, a középiskola- és pályaválasztás szempontjából fontos adatát. És bár az adatok egy része a világhálón elérhető, a webes keresgélés sokszor nehézkes, az információk és a lehetőségek a szülők számára nem mindig áttekinthetőek.

 

A Suliválasztó a budapesti és Pest megyei gimnáziumok, technikumok, szakgimnáziumok és szakképző iskolák katalógusa. Nyomtatott, átlátható formátumú kiadvány, amelyben az intézmények többféle szempont alapján is kereshetők.

 

Milyen adatok találhatók a Suliválasztóban a középiskolákról?

Az intézmény neve és elérhetőségei mellett nemcsak az ott választható tagozatokról, szakirányokról és szakmákról, az oktatott nyelvekről, nyelvi előkészítő és két tannyelvű képzésről informálódhatnak belőle, hanem arról is, hogy az adott intézmény igényli-e a központi írásbeli megírását és tart-e szóbeli vizsgát a felvétel elbírálásához. A kiadvány arról is közöl adatokat, hogy az iskola fogad-e SNI-s gyereket, és hogy elérhető-e az Erasmus program náluk.

A Suliválasztó bemutatja az iskolák típusait is, azt, hogy melyik milyen végzettséget nyújt és milyen hosszú a képzés ideje, továbbá minden fontos dátum és határidő is megtalálható lesz benne, így nem kérdés, hogy általa a nyolcadik osztályos diákok és szüleik komoly segítséget kapnak a megfelelő középfokú iskola kiválasztásához.

 

A Suliválasztó katalógus a Ridikül Magazin Kft. gondozásában jelenik meg, és a szülők eligazodását segítendő egy elektronikusan kiküldött ingyenes Sorvezető kiadvány és a Ridikül című havilap októberben induló féléves Suliválasztó rovata is kapcsolódik hozzá.

Az ingyenes Sorvezető a www.nyolcadikoslett.hu oldalon igényelhető, a Suliválasztóról pedig minden információ a www.sulivalaszto.hu oldalon érhető el, és ugyanitt meg is rendelhető.

 

Tanári feliratkozási lehetőség olyan érdeklődő pedagógusok számára, akik szívesen kapnának híreket az aktuális teendőkről, határidőkről a szülőkkel könnyen megosztható formában: https://forms.gle/eUGnre9FvPKDFrwM9

 

Facebook Suliválasztó: https://www.facebook.com/profile.php?id=100094739621638

Facebook: Nyolcadikoslett.hu https://www.facebook.com/profile.php?id=61550537338237

 

A Suliválasztó 2023. október 5-én jelenik meg.


ikonOlvasószoba

Újra itt a Modern Pedagógus Konferencia! Élmény, inspiráció, jó hangulat

Különleges helyszínen, különleges élményekkel: konferenciánknak egy pazar helyszín nyújt otthont!

Tovább olvasom »

A chat robot írja a házit? 7 kérdés és válasz a ChatGPT-ről pedagógusoknak

Robot írhatja a házit? Miben segíthet nekem pedagógusnak? Mi ez az egész őrület? Kassa Tünde írása a Digitális Témahétre! Fogadjátok szeretettel!

Tovább olvasom »