Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Ők kapták az idei Pedagógus Oscart!

Írta: Neteducatio Dátum: 2019. március 21.

2019. március 19-én a III. Modern Pedagógus Konferencián, a Neteducatio szervezésében, ismét átadták az év legjobb pedagógusainak járó elismerést: a Pedagógus Oscar-díjat. A legjobb óvodapedagógusok, a legjobb általános iskolai és a legjobb középiskolai tanárok lettek:

Oscarosok_2019

A Pedagógus Oscar-díjasok – középen Páll Viktóriával, a Neteducatio ügyvezető igazgatójával.

A Pedagógus Oscar szakmai díj nyertese 2019-ben: Winkler Márta!

Winkler Márta pedagógus, a Kincskereső Iskola alapító igazgatója. Nevéhez fűződik a „Játék az iskolában?” című ismeretterjesztő film, Iskolapélda című dokumentumfilm, Személyiségfejlesztés az alsó négy osztályban című tanulmánykötet, Kinek kaloda, kinek fészek és az Örömmel az iskolában című szakkönyvek. Pályája során kiérdemelte a Beke Manó-díjat, Apáczai Csere János-díjat, Eötvös József-díjat, Újbuda-díjat, Budapestért-díjat, és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje –díjat.

Óvodapedagógus Oscar-díjasunk: Lakos Judit, Szélinger Henriett és Lázár Márta!

Lakos Judit, a gyerekeknek, barátoknak, kollégáknak egyszerűen csak Jucus. Gyógypedagógusként és állat-asszisztált terápiás foglalkozásvezetőként dolgozik Budapesten a Halacska csoporttal, a 7 kis ovissal. Ezen kívül délutánonként és hétvégenként állat-asszisztált terápiás foglalkozásokat is szervez speciális igényű gyerekeknek. A munkája  során fontosnak tartja, hogy olyan módszereket találjon a gyerekekkel fejlesztésére, ami során mindenki jó érzi  magát, hiszen ez lenne a gyógypedagógia célja. Hisz az unikornisokban, a Nutella-fában és az örök szerelemben. Munkájátt is igyekszik így végezni, hiába nyakig maszatos, festékes a munkaideje felében, ha sikerül kinyitnia egy kicsit is a gyerekek világát, akkor jól végezte a dolgát. A gyógypedagógia lehetőséget ad számára, hogy örök gyerek maradjon, új és színes dolgokat vigyen az osztálytermembe nap, mint nap.

Szélinger Henriett óvónő, drámapedagógus, mesterpedagógus. 26 éve dolgozik óvodapedagógusként. Munkája során a mindennapokban a “szabad játékra” és a “művészeti nevelésre” fekteti a legnagyobb hangsúlyt. E két terület adta lehetőségeken keresztül próbál ingergazdag környezetet teremteni és az adódó, sokoldalú fejlesztési lehetőségeket kihasználni csoportjában. Gyerekekkel való együttalkotásaik pillanatait, produktumait, lehetőségeit szívesen osztja meg másokkal is többféle fórumon.

Lázár Márta óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus 1986 óta dolgozik első munkahelyemen a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájában. Munkáját a feladatokkal való azonosulás, szakmai felelősségvállalás, az óvodapedagógia iránti elkötelezettség jellemzi. A legkorszerűbb módszereket, eljárásokat kutatja és alkalmazza, folyamatosan képzi magát. Szakmai tapasztalatait igyekszik átadni kollégáinak, óvodapedagógusok gyakorlati képzését több éven át segítette. 2013 óta pályakezdő gyakornokok mentorálását is végzi.

Általános iskolai tanár kategóriában Molnár Márk és negyedikes osztálya, Borsós Lilla és Molnár Andrea érdemelte az Oscart!

Molnár Márk: A mi osztályunk már nyert. Nyertünk, mert nálunk nincs kötelező olvasmány. Mi közösen olvasunk. Olvasásórákon térben és időben is utazunk. Egyik órán honfoglaló magyarok vagy éppen Szent László katonái vagyunk, máskor otthon vagyunk „valahol Európában”. Nálunk az óráknak színe, illata és zenéje van. 1Mi németül kóstoljuk a csokikat, és rengeteget énekelünk, akár jó a hangunk, akár nem… A környezetismeretet erdei iskolában tanuljuk, a dolgozatot a múzeumokban  vagy szabad téren írjuk. Mindig van egy új titkunk, egy új projektünk, mindig van egy program, egy színházi előadás, amit várunk, de ha más program épp nincs, akkor társasjátékozunk vagy dráma-játékozunk egyet. Márk bácsi már tankönyveket is bírált, a Móra Könyvkiadó az olvasásnevelés területén végzett munkásságáért elismerésben részesítette, munkásságát a III. kerületi polgármester Pedagógiai érdemekért – díjjal is jutalmazta.

Borsós Lilla az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskola tanítója. Nagy büszkesége, hogy 2018. márciusában Országos Tanítási versenyen dobogóra állhatott 2. helyezettként, majd végzős hallgatóként az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia keretein belül 3. helyezett lett.   Munkájának  gyönyörűségének tartja, hogy egy kisgyereket eljuttassunk a tudás birodalmába, megmutatni a számok, és a betűk világát és felfedeztetni velük a minket körülvevő világot.  2018. szeptemberében gyakornokként kezdett Egerben, és egy elsős osztály osztályfőnök helyettese jelenleg.

Molnár Andrea 28 éve  van a pedagógus pályán. Tanító, osztályfőnök. Tehetséggondozó szaktanácsadó, szakértő mesterpedagógus. A MATEHETSZ tutora. Az újgenerációs tankönyvek kipróbálásában, átdolgozásában , a Nemzeti Tehetségprogram pályázatainak értékelésében is részt vesz.

A középiskolai Oscar nyertesei: Balatoni József (Jocó bácsi), Marjainé Salamon Éva és Dr. Pápai Tibor!

Jocó bácsi magyar médiaszemélyiség, történelemtanár, író. Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskolába tanára. Emellett a Felelős Szülők Iskolája előadója, szakértője, és a WMN weblap egyik állandó szerzője.

Marjainé Salamon Éva a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumának angoltanára 24 éve. A megmérettetések közül érettségire és nyelvvizsgára készíti diákjait. A tanórákat kölcsönösen előnyös együttműködésnek tartja, velük együtt én is fejleszti a tudását, hogy megfeleljen az új kihívásoknak. Izgalmasnak tartja a feltörekvő „Z” generáció nyelvtanuláshoz való viszonyát, a tanítás hagyományos módszerei helyett a „coaching”  technikáit alkalmazva gyorsabb, jobb eredményt tudnak elérni náluk. Közgazdászként a szakmai (gazdasági) nyelv a fő területe, diákjai munkájuk során hasznát veszik az ilyen irányú képzésének.

Dr. Pápai Tibor a több mint 30 éves egészségügyi munkaviszonya mellett, immár huszadik éve vesz részt  mind a szakközépiskolai, szakgimnáziumi, mind pedig az egyetemi egészségügyi szakképzésben. A tanításon túl, számos Mottója: Aki a jövő szakembereinek a jelent oktatja, az a múltat oktatja! szakképzés fejlesztés, tankönyv, tankönyvfejezet megírása és lektorálása is a tanári munkája részét képezi. 2018-ban indította el a Tankórterem nevű internetes oldalt, ahol az egészségügyi képzésben résztvevők és a már dolgozók számára napi rendszerességgel jelentet meg szakmai publikációkat a hiányzó szakirodalom pótlása céljából. 

Szívből gratulálunk minden Oscar-díjasnak a magas színvonalú szakmai munkájához és az elismeréshez is!

Neteducatio


ikonOlvasószoba

Oscart a legjobb pedagógusnak!

Indul a Pedagógus Oscar-díj jelölés

Tovább olvasom »

Az év pedagógus eseménye a neteducatio.hu szervezésében!

III. Modern Pedagógus Konferencia + Pedagógus Oscar-díjátadó ünnepség 2019.március.19. Mit jelent pedagógusnak lenni 2019-ben? Nagyobb kihívás-e ma óvodapedagógusnak, tanítónak, vagy tanárnak lenni...

Tovább olvasom »