Ahol jó pedagógusnak lenni! 06-30/954-67-67 info@neteducatio.hu
cart

Kosár

L

Mikulás-játék óvodába, iskolába

Írta: Neteducatio Dátum: 2017. november 27.

Mikulásos fejlesztő játék a síkbeli tájékozódás elősegítésére, írás-olvasás előkészítésére. Az ingyenesen letölthető e-book 42 különböző mikulás sapkát tartalmaz, 6 féle síkformával, 7 színben. Csak nyomtatni, kivágni, laminálni kell!

Nemsokára itt van a nagy szakállú Mikulás bácsi, várja is őt a sok felnőtt és gyerek. Különösen óvodában a december 6-át megelőző nap lázas készülődéssel telik, minden aminek piros a sapkája, orra, sálja, ruhája jöhet. Elkészítettük a Neteducatio egyik legkedveltebb játékának (Bohóc mátrix INNEN LETÖLTHETŐ) téli verzióját, melyben a Mikulás sapkáját kell jó helyre pakolni.

santa-hat-1087651_1280 (1) másolata másolata

Hogy csináltam én?

A nagyméretű szekrényünkre, a gyerekek számára elérhető magasságban, vízszintesen elhelyeztem a formákat, bal szélre pedig függőlegesen, egymás alá a színeket raktam fel (gyurmaragasztót használtam). A színeket amorf alakban kivágott színes papírral érdemes jelölni, hogy ne zavarja meg a gyerekeket a négyzetre/téglalapra vágott színes papír. A gyerekek feladata az volt, hogy balról jobbra haladva kitöltsék a „táblázatot” úgy, hogy minden sapka a jó helyre kerüljön (pl. a piros kör sapka a kör oszlop piros sorába kerül).

A gyerekek miután kirakták, szabadon variálhatták a formák és színek sorrendjét, majd újra kirakhatták. Nagy sikert aratott, érdemes kipróbálni!

 

MIKULÁS-MÁTRIX JÁTÉK INGYENESEN LETÖLTHETŐ INNEN!!

 


ikonOlvasószoba

A bábjáték ereje

A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer a gyermeki személyiség fejlesztésére.

Tovább olvasom »

Hiperaktív gyerekek?

Minden fegyelmezetlen gyerek hiperaktív és minden hiperaktív gyerek fegyelmezetlen? Fegyelmezetlennek tűnik a gyerek? – nézzen a dolgok mögé!

Tovább olvasom »